RUSINE SA LE FIE ! ! RAU A MAI AJUNS MESERIA DE JURIST...

Vesti de interes.
stefanmihaiv

RUSINE SA LE FIE ! ! RAU A MAI AJUNS MESERIA DE JURIST...

Post by stefanmihaiv » 15 Jun 2005, 12:06

Iata ce oferta nbengoasan, pt un jurist cu ceva experienta, am gasit navigand pe unul din site-urile de joburi, in cautarea unui job de jurist pentru un f bun prieten din provincie:
nn.(..)Oferta (bonusuri, beneficii):
- 150 euro salariu net + comision ( iti imaginezi ce comision nngrasnn...);
- abonament si convorbiri telefonie mobila;
- abonament RATB;
- consultatii de medicina generala la o clinica particulara(!?);
- abonament nelimitat la un club de sanatate(!!!)
.(...)nn.
Rau a mai ajuns meseria asta fratilor... Oare din 150 euro, cel care a dat anuntul s-ar putea intretine pe sine IN BUCURESTI ( nu mai spun dca ar avea si familie)?...adica sa-si plateasca singur intretinerea, fa
cturile la electricitate, mancarea?
De fapt angajatul nu ar avea nevoie de mancare, pt ca beneficiaza denn consultatii de medicina la o clinica particularann, in caz ca i se face rau pe strada...Si cum, din cauza stressului inerent meseriei, a suprasolicitarii, a programului prelungit etc, care sunt regula la angajarile din domeniu, mai ales la firme, coroborate si cu foamea din glanda, sunt toate sansele ca omul sa o ia pe aratura, angajatorul respectiv are, din nou, solutia in buzunar: ofera abonament nelimitat la un club de sanatate... Eu cred ca trebuie sa fii de-a dreptul cretin sa te inghesui la o asemenea oferta, sau foarte disperat... Cred totusi in prima varianta, pt ca mai multi bani iei ca vanzator.. Bataia asta de joc a fost unul din motivele pt care m-am retras de ceva timp din meserie si sunt foarte multumit de alegerea facuta; am ramas insa aproape la fel de necajit pt prietenul meu din provincie caruia de luni de zile un job de jurist la limita decentei, dar in van.. nnNoapte buna natiune, ca prezentul.. nu se pune!nn

aho

Post by aho » 15 Jun 2005, 13:25

In primul rand nu exista meseria de jurist!
In al II-lea rand nu-ti inteleg revolta, e un fapt cunoscut ca e inflatie de juristi si de obicei un c.j. face mm firme, in plus onorariul de succes( comisionul) mi se pare super, daca prinzi un litigiu de 500000 Euro un 1% iti acopera cheltuielile pe un an . Am avut o colega de "inlocuire" care primea mai putin decat femeia de serviciu s-a plans de situatie si am compatimit-o cand a primit raspunsul ( raspunsul l-a primit de la un jurist cu experienta ) dar adevarul este ca nu merita nici atat.

ava

Post by ava » 15 Jun 2005, 14:29

Ai sa fii uimit sa afli ca exista consileri juridici ( de ex. in administratia publica locala ) care au salarii mai mici de 150 euro . In plus , consultatiile medicale gratuite , abonamentele la cluburi si alte asemenea facilitati fac parte din ofertele celor mai multe companii cu participare strina si reprezinta un punct de negociere la angajare , in sensul ca tot mai multi potentiali angajati solicita astfel de avantaje si selecteaza ofertele de job-uri si in functie de aceste criterii.

stefanmihaiv

raspuns

Post by stefanmihaiv » 15 Jun 2005, 16:04

Daca tot e sa ne pandim dupa virgule, desi nu cred ca e cazul, ninflatian e folosita adesea gresit, cu sensul de abundenta, desi nu are decat sensul propriu de fenomen economic.. Desigur ca am inteles ce vrei sa spui tu, AHO, cu ninflatie de juristin, eu insumi mai folosesc termenul asta cateodata, dupa cum si tu ai inteles ce vroiam sa spun eu prin sintagma nnmeseria de juristnn(consilier juridic, jurisconsult.....). Deci nu cred ca are rost sa ne dam jupani, nici eu si nici tu si sa ne aratam, inutil, muschii..
In rest, faptul ca exista unii care se duc si pe mai putin, treaba lor! Dupa mine pot sa se duca si pe gratis, 24 de ore din 24... Suntem o tara libera.. munca (semi)gratuita nu poate fi interzisa! Am fost insa cam prea virulent cand am spus cretini. De fapt ii compatimesc pentru ca se hranesc cu iluzii si ca se complac.
Faptul ca scaderea dramatica a salarizarii meseriilor juridice ( m-am exprimat corect) e provocata de nninflatia de absolventi de Dreptnn e deja un truism, dar asta nu inseamna ca daca un lucru are o explicatie, aceasta explicatie ii da si legitimitate, il face, de la sine, corect. Cauza fizica nu e totuna cu justificarea morala, cu nbinelen. Desigur ca situatia asta profita in primul rand angajatorilor, ca intotdeauna cand oferta e mai mica decat cererea.
Deci eu continui sa spun ca e rau, umilitor, jenant si chiar revoltator pentru casta aceasta ca s-a ajuns la o atare situatie, voi, din contra, ca e bine asa, ca unii le au si mai mici ca noi(salariile), ca n-ar strica sa ne hranim doar cu speranta intr-un viitor mai bun, sau intr-un proces-bomba de nu stiu cati de euroi, cum spunea cineva etc F bine, fiecare cu parerea lui, eu nu ma mai complac in situatia asta, poate pt. ca nu am avut nefericirea oricarei lipse de alternative la orizont. V-am spus, eu unul, am ajuns la concluzia ca, in conditiile actuale, nu se merita. Daca pentru altii se merita, sunt liberi, logic, sa faca munca voluntara sau semivoluntara in speranta unui viitor mai bun. Le urez bafta!

n Noapte buna natiune.. ca prezentul nu se pune...n

zoltancsiki

Post by zoltancsiki » 16 Jun 2005, 10:50

Stimate domn,

Nu inteleg de unda vehementa. Daca dvs. nu va fost dat sa va descurcati in aceasta meserie, asta e. Ati omis insa sa precizati ceva vis a vis ce acel anunt :"experienta de minim 1 an in domeniu;
- cunostinte avansate de limba engleza;
- experienta in domeniul dreptului comercial si in relatia cu Registrul Comertului;
- statutul de membru al Colegiului Consilierilor Juridici constituie avanta
Acel 1 an experienta e mai mult de forma, deci avem de a face mai mult sau mai putin cu proaspeti absolventi si sincer, eu nu am vazut inca nici un asemenea absolvent pregatit de meserie. Cand am inceput acum 3 ani si eu am lucrat 3 luni pe salarul minim pe economie si nu am murit, mai degarba am fost bucuros ca cineva imi da bani sa invat meserie, ne avand pile sau alt ceva care sa imi dea mu muca. Intre timp m-am mai desteptat, am prin experienta etc acum am salar mai mare si mai multe firme si sincer nu imi plang de mila, DAR tr. sa inveti in continuu si sa perseverezi+ sa iti si placa.
Mai ingrijorator este cerinta cu CCJ care sincer nu imi miroase a bine.
Deci si in concluzie, fircare cu ce alege. daca e bun si invata meserie va avea salar mai mare.
Cu respecte

aho

Post by aho » 16 Jun 2005, 11:06

EU AFIRM CA SUNT PROFESIONIST NU MESERIAS.

ava

Post by ava » 16 Jun 2005, 11:24

Bravo , AHO!Dreptul este o profesie ( ar trebui sa fie o arta , cum a fost candva ) si nu o meserie .

codobelc

Post by codobelc » 16 Jun 2005, 11:27

:aplauze: Excelent AHO!
Cat priveste fondul problemei... opinia autorului mi se pare a sublinia o crasa lipsa de respect a acestuia fata de profesia de jurist (in sens larg) si fata de cei ce o practica.
Cu regret...

stefanmihaiv

raspuns dragului domn zolta

Post by stefanmihaiv » 16 Jun 2005, 12:06

Stimate domn zoltancsiki,

Inainte de a ajunge sa purtati un dialog cu mine sau cu altcineva, va sfatuiesc cu caldura sa faceti putina scoala si n-ar fi rau sa incepeti cu clasele primare pentru a lua cateva lectii de limba romana. Pt ca aici nu mai e vorba de greseli minore sau de tastare, cel putin nu atunci cand ajungi sa scrii, ca dvs., nnsann legat in loc de nns-ann sau nnsalarnn in loc de nnsalariunn.
Pe de alta parte, observ ca sunteti si de rea credinta atunci cand afirmati despre mine ca nnDaca dvs. nu va fost dat sa va descurcati in aceasta meserie, asta enn(observam din nou nnhipercorectitudineann gramaticala: nnvann legat, in loc de nnv-ann). Facand abstractie de incultura dvs, ma intreb totusi cum au functionat sinapsele dvs( va rog consultati dictionarul explicativ) cand ati ajuns la aceasta concluzie, cata vreme din ce am spus a reiesit f clar ca m-am retras din meserie pentru am gasit ceva mult mai bine-platit, iar nu pentru ca as fi fost pus pe liber sau ca nu as fi facut fata, cum aruncati aiurea cu o vorba, in mod stupid; asadar, am facut ceea ce ar fi facut orice om intreg la minte. Nu cred ca am avut (ne)placerea sa ne cunoastem, deci aceasta concluzie a dvs. e la fel de indreptatita ca si o eventuala concluzia a mea cum ca, de ex, dca dvs nu v-ar prea merge mintea, nu ati face fata, pe cale de consecinta, nici la nevasta..
Dvs. poate sunteti insa masochist si ati fi preferat in locul meu un job de sclav, mai prost platit. Sau sunteti invidios ca nu am fost printre cei care sa fie constransi, cum ati fost in tinerete dvs, sa se complaca in cenusiul mediocritatii pe un salariu mizer... Sau poate ati tras ceva la masea cand ati scris mesajul. Sau poate, cine stie, veti fi chiar din partea angajatorului respectiv ca, altfel, de unde atata vehementa in apararea unei situatii sociale, in fond, nedrepte? Sigur ca sunt si juristi prosti, dupa aparitia atator facultati de Drept, de care nu era nevoie, piata neputand sa absoarba atatea diplome.. Insa tot asa,exista o categorie care ramane in meserie din lipsa alternativelor, din mediocritate( fireste nu toti , dar multi sunt asa), nu din cauza ca le-ar fi dat sa se descurce. Si altii care renunta la ce eu am numit bataie de joc(financiar mai ales) pt ca au gasit ceva mai bun si cine ar fi atat de tampit sa nu vrea ceva mai bun, cand alternativa e un salariu de mizerie? Ii las pe cei care ma cunosc sa aprecieze unde m-am incadrat eu cand am facut nmutarean pt care ma felicit in fiecare zi.
Sa nu credeti ca m-ati enervat sau ca o sa contiuam acum npolemican. Pentru asta, va trebui sa mai mergeti vreo 20 de ani la scoala, ceea ce cred ca nu ati putea. In plus nici nu am timpul necesar, zilele astea fiind o exceptie si deja petrecand f mult timp pe forum, raspunzand. Si nu cred ca se merita, cu atat mai putin pt dvs. De aceea, pt a nu prelungi inutil discutia, ma opresc aici cu mesajele iar pe cele eventuale ale dvs. ( care dca vor veni, probabill vor fi pline de injurii si neadevaruri )nu le voi mai citi...Cel mai destept cedeaza si nu vreau sa ma pun cu dvs, pe forum nicicum, pt ca aveti mintea odihnita..

stefanmihaiv

si ultimul..

Post by stefanmihaiv » 16 Jun 2005, 12:27

De ceilalti doi ce sa mai zic? Ii las sa se bucure ca au iesit invingatori din controversa terminologica (ce mai conteaza ca meserie si profesiune sunt sinonime, gustul nnvictoriei marete de pe un forumnn e irezistibil).

Observ insa ca, dupa cateva luni de absenta de pe forum, s-au inmultit membrii care il frecventeaza regulat, fara ca suma IQ-urilor sa creasca prea tare..In plus voi fi si ocupat, deci toate motivele pt a lua din nou o pauza de pe forum pe o perioada nedeterminata.. Deci cei 3 cu care m-am conversat aici , puteti face chef si sa aruncati cu pietre dupa mine ca tot nu voi fi ca sa mai citesc sau sa va raspund..Ar avea rost?

ava

Post by ava » 16 Jun 2005, 12:53

Meserie nu e sininim cu profesie .
Tonul si continutul ultimului mesaj il dezonoreaza pe autor si nu merita alte raspunsuri la problema semnalata. Oricum , va fi prea ocupat pentru a le citi .
Sa-i multumim pentru absenta !

sofia

Re: si ultimul..

Post by sofia » 16 Jun 2005, 13:01

stefanmihaiv wrote:.. Deci cei 3 cu care m-am conversat aici , puteti face chef si sa aruncati cu pietre dupa mine ca tot nu voi fi ca sa mai citesc sau sa va raspund..Ar avea rost?
Ar avea, dar numai daca te-ar interesa sa-ti corectezi conduita.
Daca nu, atunci poti sa te uiti in oglinda si sa vorbesti singur.

zalaura

Post by zalaura » 16 Jun 2005, 13:06

:aplauze: Bravo, AVA! Intr-adevar, poate ca domnul nu ar trebui sa-si piarda "pretiosul" timp pe acest forum, timp in care ar putea castiga foarte multi bani , pentru ca pana la urma, dupa parerea unora, s-ar parea ca este singurul criteriu care diferentiaza valoarea de non-valoare!

ava

Post by ava » 16 Jun 2005, 13:54

Totusi , discutiile au cam degenerat , asa ca sa-i recunoastem si lui muhaistefanav scuza provocarii . Discutiile de pe forum ar trebui sa fie constructive si nu sa fie facute de dragul controversei .

Crtistina

Post by Crtistina » 16 Jun 2005, 17:47

In sfarsit, am vazut si un mesaj inteligent.
Nu stiu de unde aveti atata timp si energie ca sa va certati.

Post Reply