am nevoie de o solutie!

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
danamica

am nevoie de o solutie!

Post by danamica » 08 Jun 2005, 09:41

E pentru prima data cand scriu pe un forum, asa incat daca nu am postat corect, va rog sa ma scuzati!
Lucrez la o fundatie si nu am studii de specialitate (vreau sa spun de drept)! Problema mea e relativ simpla, dar nu stiu cum sa o solutionez. Fundatia pentru care lucrez are un imobil pe care vrea sa-l vanda unui particular. Poate avea loc o astfel de tranzactie? O p.j catre o p.f??
Care ar fi solutia voastra? Va multumesc!

sansiro

Post by sansiro » 08 Jun 2005, 09:50

Sigur ca se poate face o tranzactie intre o pers. juridica si una fizica. Problema este ca in cazul fundatiilor, orice operatiune sau act juridic trebuie sa se subsumeze scopului nelucrativ declarat. Sper ca m-ai inteles. Trebuie ca banii care intra in patrimoniul fundatiei sa fie folositi conform scopului fundatiei, nu sa apara ca o operatiune cu scop speculativ sau pt profit.

danamica

Post by danamica » 08 Jun 2005, 10:00

Multumesc pentru opertivitate!
Asa am incercat sa explic si eu Consiliului Director dupa ce am citit ordonantele cu privire la organizatii! Acum am mai mult curaj in expunerea acestui punct de vedere!
Inca o data: Multumesc!

codobelc

Post by codobelc » 08 Jun 2005, 13:03

Imobilul cu pricina a fost adus cumva ca aport in natura la constituirea patrimoniului initial? Daca da, nu stiu daca se poate vinde. Altfel, nu vad impedimente. Fundatia nu se afla in procedura de lichidare, nu-i asa? Daca ar fi, imobilul nu ar putea fi instrainat unei pers. fizice.

mariusms

Post by mariusms » 08 Jun 2005, 20:20

codobelc wrote:Imobilul cu pricina a fost adus cumva ca aport in natura la constituirea patrimoniului initial? Daca da, nu stiu daca se poate vinde. Altfel, nu vad impedimente. Fundatia nu se afla in procedura de lichidare, nu-i asa? Daca ar fi, imobilul nu ar putea fi instrainat unei pers. fizice.
Corect.

constable

Post by constable » 08 Jun 2005, 20:22

Raspunsuri corecte, la obiect, cred ca te-ai lamurit :aplauze:

Post Reply