reabilitare

Discutii privind procedura penala
dizzy

reabilitare

Post by dizzy » 06 Apr 2005, 22:10

nu prea stiu cum functioneaza treaba asta cu forumurile...am ajuns din intamplare aici tot cautand raspunsuri...probabil ca voi reusi sa aflu ce ma intereseaza sau nu...oricum incerc
-problema care o am este in felul urmator: in 1998 am fost arestat pt infractiunea de tentativa la talharie si condamnat la 5 ani inchisoare din care am executat 3 fiind eliberat conditionat. am fost inchis in perioada oct.1998 - dec.2001. intrebarea este cand pot incepe demersurile pt reabilitare si in ce conditii? trebuie sa mentionez ca in prezent sunt stabilit in strainatate (definitiv) si mai mult ca sigur ma voi lovi de "problema" reabilitarii in momentul in care voi solicita cetatenia si as vrea sa o rezolv pana atunci. ma intereseaza si eventualele cazuri in care se poate urgenta treaba asta. daca cineva este in masura sa ma lamureasca in privinta asta...ii multumesc si astept un...raspuns(cred)

cumintzica

Post by cumintzica » 07 Apr 2005, 08:16

din momentul in care pedeapsa de 5 ani a fost considerata executata, a inceput sa curga termenul de reabilitare (adica din 2003). in cazul tau, termenul este de reabilitare este de 6 ani si 6 luni. de abia dupa trecerea acestuia te vei puta adresa instantei pentru a solicita reabilitarea judecatoreasca, cam prin 2009.

wittmann

Post by wittmann » 07 Apr 2005, 15:37

Pe langa termenul de 6 ani si 6 luni aratat anterior, va mai trebui sa indeplinesti niste conditii:
1. In perioada de 6 ani si 6 luni trebuie sa nu fi suferit o alta condamnare;
2. Trebuie achitate in intregime cheltuielile judiciare si eventualele despagubiri civile la care ai fost obligat;
3. Sa ai o buna comportare (in acest sens instantele accepta caracterizari date de cunoscuti);
4. Sa ai asigurata existenta prin mijloace cinstite.

master1

Post by master1 » 27 May 2005, 01:55

wittmann are dreptate. :aplauze: pt exactitate. Sper ca nu te-ai uitat in carte domnun avocat :lol:

master1

Post by master1 » 27 May 2005, 01:57

wittmann are dreptate. :aplauze: pt exactitate. Sper ca nu te-ai uitat in carte domnun avocat :lol:

minodora

Post by minodora » 27 May 2005, 07:54

Da tu te-ai uitat sa-l verifici, nu?

wittmann

Post by wittmann » 27 May 2005, 14:49

Intotdeauna ma uit..... :lol:

ADR

Post by ADR » 15 Jun 2005, 22:46

mai bine verifici de 2 ori decat sa te bazezi pe memorie care te poate insela

reabilitarile sunt forte hazli mai ales cand mai vine un ametit la doar 6 luni de la executarea pedepsei ca vrea sa fie reabilitat

freedom

Post by freedom » 10 Aug 2005, 15:54

"cand pot incepe demersurile pt reabilitare "In ce constau demersurile pentru reabilitare?Ce trebuie sa faca exact?Daca nu incepe niste demersuri pentru rebilitare,nu va fi rebilitat?

excalibur

Post by excalibur » 10 Aug 2005, 15:56

Reabilitarea este de drept sau judecatorteasca.
Daca este de drept, nu face nimic dar daca este judecatoreasca, se adreseaza instantei cu cererea de reabilitare.

freedom

Post by freedom » 10 Aug 2005, 15:59

Perioada de reabilitare este aproape cat perioada de condamnare in toate cazurile?

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 10 Aug 2005, 16:02

si in cazul reabilitarii de drept tb sa se dea o hotarare judecatoreasca, insa nu de acordare ci de constatare a reabilitarii de drept.
in situatia data nu este cazul de asa ceva...ma refer la reabilitarea de drept.

excalibur

Post by excalibur » 10 Aug 2005, 16:07

Nu stiam ca trebuie sa obtii o astfel de hotarare pentru reabilitarea de drept.
N-am vazut sa fie ceruta hotararea pentru stergerea din cazier a condamnarii.

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 10 Aug 2005, 16:33

cererea de constatare a reabilitarii de drept se introduce la instanta dupa implinirea tremenului de trei ani.

excalibur

Post by excalibur » 10 Aug 2005, 16:39

Si este intemeiata pe prevederile art. ...din....?
Cred ca te inseli roxana, reabilitarea de drept nu presupune parcurgerea unei proceduri judiciare.

Post Reply