Legea 143/2000 Incadrare juridica

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
romcos

Legea 143/2000 Incadrare juridica

Post by romcos » 24 Jul 2003, 22:13

Fapta de a cumpara, in mod repetat ( 3 acte materiale :wink: ) cate o tigara ce continea canabis si a consuma aceasta tigara impreuna cu alte 2 persoane poate fi considerat trafic prin oferire si incadrata la art. 2 din Legea 143/2000.
:?:

Altavilla

Post by Altavilla » 13 Aug 2003, 23:46

Daca unul cumpara,in mod ocazional,una cate una, 3 tigarete cu canabis si le consuma impreuna cu"alti 2 complici",situatia sub aspect penal nu impune,cred,o incadrare in art.2 din legea 143/2000.
E greu de admis ca 3 acte minore,avand fiecare ca obiect material o singura tigareta, pot sa formeze o asa-zisa operatiune privind circulatia drogurilor sau un trafic de droguri,pentru care legea margineste pedeapsa de la 3 la 15 ani.
Cred ca altundeva se gaseste incriminarea aplicabila acestei spete.
Fac referire la art.11 din legea 143/2000:"INDEMNUL LA CONSUMUL ILICIT DE DROGURI ,PRIN ORICE MIJLOACE,DACA ESTE URMAT DE EXECUTARE,SE PEDEPSESTE CU INCHISOARE DE LA 6 LUNI LA 5 ANI."
Ar fi in discutie si sa-si gaseasca aplicarea art.4 din lege;personal n-as fi fi de acord,intrucat cred ca nu este satisfacuta cerinta de ordin subiectiv a individualitatii consumului de stupefiante.

Post Reply