Bonusuri de fidelitate

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
Post Reply
AdrianG

Bonusuri de fidelitate

Post by AdrianG » 08 May 2005, 09:02

Am creat un magazin virtual care permite utilizatorilor sa-si invite prietenii. Cand unul dintre prieteni cumpara din magazin, cel care l-a invitat primeste o suma de bani.

Cand se strange o suma de bani, atunci magazinul ii trimite banii intr-un cont bancar.

As dori sa stiu care este procedura de inregistrare in contabilitate.

Va multumesc

sebi77

Post by sebi77 » 08 May 2005, 11:28

In opinia mea aceste bonusuri se inregistreaza ca si un discount acordat cumparatorului... Inregistraza-le asa si nu este nici o problema....
Mai sunt si alte metode...

krisstina

Re: Bonusuri de fidelitate

Post by krisstina » 09 May 2005, 19:17

AdrianG wrote:Am creat un magazin virtual care permite utilizatorilor sa-si invite prietenii. Cand unul dintre prieteni cumpara din magazin, cel care l-a invitat primeste o suma de bani.

Cand se strange o suma de bani, atunci magazinul ii trimite banii intr-un cont bancar.

As dori sa stiu care este procedura de inregistrare in contabilitate.

Va multumesc
Nu cumva se incalca legea concurentei? Cine stie mai mult sa vorbeasca.

sebi77

Post by sebi77 » 09 May 2005, 19:31

De ce sa se incalce?

Practica asta exista si dincolo...

AdrianG

Post by AdrianG » 11 May 2005, 10:27

De ce sa se incalce..eu ii dau mai ieftin produsele, deoarece el ma scuteste astfel de costurile de marketing. Atata timp cat nu sunt sub pretul de productie sau achizitie nu vad care e problema.

sebi77

Post by sebi77 » 11 May 2005, 10:31

nu se incalca nimic...

AdrianG

Post by AdrianG » 11 May 2005, 10:37

Aveti vreo idee cum trebuie trecute aceste varsaminte din contul meu in contul clientilor, in contabilitate?

sebi77

Post by sebi77 » 11 May 2005, 13:00

Discounturile catre cumparator se consemneaza direct in factura de achizitie si se scad din valoarea facturii

Daca faceti plati catre terte persoane sitiuatia se complica...

In primul rand trebuie incheiat un contract de intermediere sau ceva asemanator ...care se inregistreaza la fisc..

2. daca benefeciari acestor sume sunt persoane fizice romane cred ca trebuie retinut cei 10% impozit pe veniturile p. rez prin stopaj la sursa

3. virarea catre bugetul de stat a acest sume retinute

norocel

Post by norocel » 11 May 2005, 13:18

sebi77 wrote:nu se incalca nimic...
ART. 4-Legea nr. 11/1992-privind combaterea concurentei neloiale:

Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat sa fie considerate, potrivit legii penale, infractiuni:
c) incheierea de contracte prin care un comerciant asigura predarea unei marfi sau executarea unor prestatii in mod avantajos, cu conditia aducerii de catre client a altor cumparatori cu care comerciantul ar urma sa incheie contracte asemanatoare;

sebi77

Post by sebi77 » 11 May 2005, 13:33

Norocel wrote:cu conditia aducerii de catre client a altor cumparatori cu care comerciantul ar urma sa incheie contracte asemanatoare;

Clientul cu care vine X nu face intermedieri :grin:

Post Reply