am nevoie deajutor .. va rog frumos ..

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
roxal

am nevoie deajutor .. va rog frumos ..

Post by roxal » 01 Jul 2004, 22:40

salut ... acu cateva luni amvrut sa imi fac o firma .. activitatea .. videochat ... am vazut ca asha ceva nuestista in CAEN (parca asha se numeste) si am incercat sa o incadrez ... nu prea am gasit .... mai putin transmisii de date si celellalte ... deci am renuntat ... am incercat sa vad ce se poate face sa fie legal ... raspuns NU SE POATE .. .legal .. ba da .. din punct de vedere fiscal ... dar .. daca cumva vine politia ... si intra inauntru ... poate sa face ceva ? ca .. poate vede o fata dezbracata .. poate mai vede ceva un obiect de munca pe masa .... nu stiu ... va rog frumos sa imi spuneti ce e de facut .. nu pot sa cer parerea decat avocatilor ... vreau sa fiu legal .. vreau sa platesc taxe .. vreau sa nu am probleme .. vreau carti de munca ... sau daca se poate contracte gen AVON , ORIFLAME .... cu procente .. ca asha se plateste aici .. va rog frumos .. ajutatima sa intru in legalitate ...

cum pot sa angajezperosnele? doar cu carte de munca? sau se poate ceva genul AVON ORIFLAME?

va multumesc ...

P.S. .. scuzatimi greselile dar chatul ... mia sters gramatica din cap ....
astept raspuns la skewdick@yahoo.com

giovanni

Post by giovanni » 04 Jul 2004, 10:16

Conditiile de fond cerute de lege pentru ca o persoana juridica sa ia fiinta in mod valabil sunt: capacitate (peste 18 ani varsta asociatului sau sa nu fie debil mintal), consimtamant (valabil exprimat, lipsit de orice viciu: de ex. smuls prin constrangere in ideea de asociere intr-o firma), obiect (care apare in CAEN) si cauza (care trebuie sa fie licita si morala). Daca ai de a face in firma cu "fete dezbracate", cum spuneai, atunci cauza firmei nu este tocmai morala. Dar dat fiind ca exista in ziua de azi streapteasuri, nu vad de ce nu ar fi. Atata timp cat sunt pastrate limitele decentei si ale pudorii nu stiu de ce nu ar fi legal. Tu incearca, iar daca judecatorul de la registrul comertului iti respinge cererea fa contestatie. Dar lucreaza legal (plata impozitelor, carti de munca, etc.).

Post Reply