contract de colaborare

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
sebi77

Post by sebi77 » 08 May 2005, 12:21

Codul Civil stiam ca este norma generala de drept.... Codul muncii este lege speciala (cel putin asa o consider)

Care se aplica ?

lela

Post by lela » 08 May 2005, 22:04

VA multumesc pentru raspunsuri .
pana la urma am optat pentru un contract de Mandat Comercial
intre mine ca Administrator si societatea mea. Acest contract l-am depus
la circa financiara si ma oblig sa platesc 10 % conform legii .
In baza declaratiei de impunere o sa-mi iau facturi chitante si stampila de pers. fizica .
Din pacate eu ca administrator si unic asociat al societatii nu pot fi angajata la firma mea. Ce sa fac? Sa ma angajez la altii?
Suma de 3000 de euro nu e chiar asa mare si nu e fictiva . Eu acesti bani
si i-am bagat in firma de-a lungul vremii ca si creditare . Ulterior i-am platit catre mine si am extrasele care dovedesc asta . Firma nu merge prost dar pt. credit imi cer bilantul din 2003 iar atunci firma nu a avut activitate.
Aceste doc. nu imi trebuiesc la banca ci la o soc. de credit ipotecar ce are o politica proprie mult mai flexibila decat a bancilor .

Daca nu imi v-a accepta creditarea ... asta e . Ce pot face ?

sebi77

Post by sebi77 » 09 May 2005, 08:46

lela wrote:Din pacate eu ca administrator si unic asociat al societatii nu pot fi angajata la firma mea.
Unde scrie asta? Administratorul de la firma de la mine e angajat ca sofer profesionist TIR... nu a avut nici o problema.. nici cu ITM,nici cu fiscul , nici cu ARR-ul

lela

Post by lela » 09 May 2005, 15:48

Sebi, se pare ca nu ai inteles ce ma interesa pe mine .
eu caut sa obtin creditul si sa ma incadrez cat de cat la limita legalitatii
cu contractul de realizare a venitului .

sebi77

Post by sebi77 » 09 May 2005, 18:20

Eu spun ca nu prea e legal ceace faci tu....!
Dar ma rog iti asumi anumite riscuri.... Veniturile pentru banca se iau in calcul numai daca au un titlu aprox. permanent... Degeaba ai venituri de 3500 euro, 2-3 luni si dupa aia te duci si iti faci salariu minim... Acum mai depinde si de banca...

Post Reply