Cum pot obtine copilul minor in timpul divortului fiind tata

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
georgewb

Cum pot obtine copilul minor in timpul divortului fiind tata

Post by georgewb » 06 Jun 2004, 21:40

Trebuie sa ma sustin in procesul de divort intentat de sotie. Exista posibilitatea obtinerii spre crestere a copilului minor si care sunt posibilitatile.Cazul in speta sotia parasind in repetate randuri domiciliul conjugal, a avut comportamente ostile unei relatii de familie(ignorare familie, lipsa preocuparii fata de copil, nu si-a ajutat sotul in nici un fel in ultimii doi ani). Plecarile repetate se pot dovedi pe baza unor sesizari inregistrate facute catre parchet si politie. Am incercat si reusit prin convingere sa readuc sotia in cadrul familiei si continuarea vietii de familie dar lucrurile au degenerat. Sotia a intentat actiunea de divort. A folosit banii familiei fara acordul meu ajutand pe rudele ei. Spatiul in care locuiesc este mic insuficient pentru trei familii etc.Cum ar trebui tratata actiunea pentru a se putea obtine copilul?
Doresc un raspuns rapid pentru aceasta actiune deoarece timpul ma preseaza!
Asstept un raspuns si multumesc pe adresa:LD_2003@personal.ro

Francesca

Re: Cum pot obtine copilul minor in timpul divortului fiind

Post by Francesca » 09 Jun 2004, 11:02

Doresc un raspuns rapid pentru aceasta actiune deoarece timpul ma preseaza!
Asstept un raspuns si multumesc pe adresa:LD_2003@personal.ro[/quote]

Da, trebuie sa va sustineti actiunea de divort. Vi s-a raspuns pe acest site, cred ca este nepoliticos din partea dumneavoastra sa ne dati adresa personala de email.
Mergeti la cabinetul unui avocat pe care il veti plati si acela va va trimite cat de urgent doriti mesaje pe adresa personala de email.
O zi buna!

giovanni

Post by giovanni » 18 Jun 2004, 23:26

In primul si in primul rand cati ani are copilul? Ca daca are peste 10 ani va fi ascultat in cauza. Convinge-l pe el sa te aleaga pe tine. Poate fi influentat. Iar daca are mai putin de 10 ani legea spune ca va fi incredintat in functie de "posibilitatile materiale si garantiile morale" pe care i le pot oferi unul din parinti. Asadar e necesar atat "malaiul", cat si o cat mai buna comportare in fapt, atitudine, temperament adecvat al persoanei. Ceea ce trebuie facut pentru a castiga este sa-ti discreditezi cat mai mult posibil sotia, dar nu personal, zic eu, ci printr-o alta persoana, cea mai potrivita fiind un avocat. Si asta deoarece, parerea mea, daca in fata instantei tu ai fi acela care ar face-o cu ou si cu otet, automat nu ai mai fi genul acela de "baiat bun" caruia merita sa-i fie incredintat minorul.
MULT SUCCES !!!

Post Reply