Daune morale..... Se mai poate ?

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
constable

Daune morale..... Se mai poate ?

Post by constable » 06 Apr 2005, 21:19

Situatie :
Accident de circulatie solutionat prin impacare.
La 2 ani apar complicatii si victima ramane cu infirmitati permanente.
Victima prin avocat cere pensie de intretinere de la cond. auto si o obtine. Nu a cerut insa daune morale. De la data acelei actiuni au trecut 3 ani.
Se pot cere acum ? Eu am un raspuns dar astept si opinii. Imprescriptibilitate oare intr-un astfel de caz ...

adviser45

Post by adviser45 » 07 Apr 2005, 07:29

Eu optez pentru Decretul 167.

constable

Post by constable » 07 Apr 2005, 10:33

Bine, bine, decretul 167. Asa zic si eu. Dar termen. Pot invoca ceva la atata timp. Exista imprescriptibilitate daca am facut o cerere civila

Scuzati ortografia, ortoepia si punctuatia, si chiar exprimarea sunt in deplasare,

adviser45

Post by adviser45 » 07 Apr 2005, 10:44

Am sa ma uit un pic pe practica judiciara si ma intorc.

cumintzica

Post by cumintzica » 07 Apr 2005, 11:36

parerea mea este ca in orice caz este vorba de o actiunea prescriptibila. cred ca se aplica art. 8 din Decret:
Prescriptia dreptului la actiune in repararea pagubei pricinuite prin fapta ilicita, incepe sa curga de la data cind pagubitul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca, atit paguba cit si pe cel care raspunde de ea.
prin urmare cred ca se pot invoca doar prejudicii patrimoniale sau morale survenite doar dupa pronuntarea primei hotarari, si in termen de 3 ani.
astept si alte pareri.

aho

Post by aho » 07 Apr 2005, 14:10

Dreptul la actiune pentru repararea patrimoniala a daunelor morale este prescriptibil in termenul de 3 ani, temei legal: cel indicat de Cumintzica; dreptul la actiune ptr. repararea nepatrimoniala a daunelor morale este imprescriptibil.

aplOmb

Post by aplOmb » 07 Apr 2005, 16:28

He!He!He!
Subscriu, la ce s-a subscris :-D

Post Reply