Situatie :
Accident de circulatie solutionat prin impacare.
La 2 ani apar complicatii si victima ramane cu infirmitati permanente.
Victima prin avocat cere pensie de intretinere de la cond. auto si o obtine. Nu a cerut insa daune morale. De la data acelei actiuni au trecut 3 ani.
Se pot cere acum ? Eu am un raspuns dar astept si opinii. Imprescriptibilitate oare intr-un astfel de caz ...
Daune morale..... Se mai poate ?
parerea mea este ca in orice caz este vorba de o actiunea prescriptibila. cred ca se aplica art. 8 din Decret:
Prescriptia dreptului la actiune in repararea pagubei pricinuite prin fapta ilicita, incepe sa curga de la data cind pagubitul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca, atit paguba cit si pe cel care raspunde de ea.
prin urmare cred ca se pot invoca doar prejudicii patrimoniale sau morale survenite doar dupa pronuntarea primei hotarari, si in termen de 3 ani.
astept si alte pareri.
Prescriptia dreptului la actiune in repararea pagubei pricinuite prin fapta ilicita, incepe sa curga de la data cind pagubitul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca, atit paguba cit si pe cel care raspunde de ea.
prin urmare cred ca se pot invoca doar prejudicii patrimoniale sau morale survenite doar dupa pronuntarea primei hotarari, si in termen de 3 ani.
astept si alte pareri.