consilier juridic

Vesti de interes.
Post Reply
18sri

consilier juridic

Post by 18sri » 02 Apr 2005, 17:54

stie cineva ceva despre faptul ca nici consilier juridic nu mai poti fi fara o procedura prealabila? Adica termin dreptul, ma pregatsc pt INM unde pic cu brio si pana sa dau si sa intru in barou somez?
Am auzit un zvon cum ca ar trebui ca proaspatul absolvent de drept sa se inscrie in asociatia consilierilor juridici si sa-si ia un maestru consilier...

simmy

Post by simmy » 03 Apr 2005, 09:57

Vesti proaste de la mine......
:-(
da conform noului statut, care contrazice legea..... si Legea care e in contradictie cu ea insasi .... "ai dreptul sa te asociezi "(sau nu) dar nu poti profesa fara ....
Nu te inscrii in Colegiu daca nu esti angajat pe post .... ca ai de dat bani nenica..... ho ho ho , si te mai duci si stagiar la un batran jurist care pt. o suma oarecare te va invata sau nu meserie .....
Nici cei ce au terminat anul asta nu-s stagiari .... poate ai noroc :floare:

Multa Bafta!

18sri

Post by 18sri » 03 Apr 2005, 10:43

merci mult!
As fi vrut sa fie alta vestea dar... asta e...
deci dupa ce termin facultatea ma inscriu in colegiul consilierilor juridici ssau cum so fi numind, apoi dau la INM sau barou...
merci inca o data pt confirmare

adviser45

Post by adviser45 » 03 Apr 2005, 19:48

Cine te opreste sa dai concurs pe postul de cj la oarece firma.
Zvonul pe care l-ai auzit e doar zvon.
Citeste Legea 514/2003(banuiesc ca n-ai citit-o) si mai vorbim.

SORINUTA

consilierul juridic

Post by SORINUTA » 05 Apr 2005, 06:55

adviser45 wrote:Cine te opreste sa dai concurs pe postul de cj la oarece firma.
Zvonul pe care l-ai auzit e doar zvon.
Citeste Legea 514/2003(banuiesc ca n-ai citit-o) si mai vorbim.

Eu sunt de acord cu Adviser. Nu e obligatoriu sa te inscrii in Colegiul Consilierilor Juridici si nici sa te ia un consilier batran. Eu am lucrat din septembrie in 2 locuri (la privat si in sistemul public) si in ambelel locuri am fost singura jurista si sunt in continuare, fara cineva mai batran si, poate e bizar, dar inca nu am pierdut nici u proces fara sa ma asiste cineva mai batran

tantza

Re: consilier juridic

Post by tantza » 05 Apr 2005, 09:37

18sri wrote:stie cineva ceva despre faptul ca nici consilier juridic nu mai poti fi fara o procedura prealabila? Adica termin dreptul, ma pregatsc pt INM unde pic cu brio si pana sa dau si sa intru in barou somez?
Am auzit un zvon cum ca ar trebui ca proaspatul absolvent de drept sa se inscrie in asociatia consilierilor juridici si sa-si ia un maestru consilier...
si eu sunt consilier juridic de cateva luni si nu sunt inscrisa in Colegiul Juristilor. Am fost sa ma interesez ,in Cluj unde lucrez eu, si mi s-a spus ca inscrierea nu este obligatorie, eventual sa vorbesc cu ceva judecatori sa vedem daca sunt primita , fara sa fiu membra , in instanta in cazul unui litigiu....

SORINUTA

Re: consilier juridic

Post by SORINUTA » 05 Apr 2005, 09:45

[si eu sunt consilier juridic de cateva luni si nu sunt inscrisa in Colegiul Juristilor. Am fost sa ma interesez ,in Cluj unde lucrez eu, si mi s-a spus ca inscrierea nu este obligatorie, eventual sa vorbesc cu ceva judecatori sa vedem daca sunt primita , fara sa fiu membra , in instanta in cazul unui litigiu....[/quote]

Esti primita in instanta, la judecatorie si la tribunal, daca prima instanta e tribunalul. Eu nu am avut absolut nici o problema pana acum pt. ca nu sunt inscrisa in Colegiu

bibi

Post by bibi » 05 Apr 2005, 11:57

termina tu facultatea si citeste ce scrie pe diploma ( "titularului ....i se acorda toate drepturile stabilite prin lege" ) , ori daca nu consilier , nu magistrat , nu avocat , atunci care drepturi ?!?!?!?!?! :-D

Post Reply