Doresc sa obtin minorul

Familiei
Post Reply
georgewb

Doresc sa obtin minorul

Post by georgewb » 09 Jun 2004, 10:16

Sunt tatal copilului. Sotia a parasirt de cinci ori in 4 ani domiciliul stabilit de comun acord impreuna, am dovezi clare(plangeri catre Parchet si Politie pentru aceste fapte).In momentul de fata sotia a acceptat sa locuim impreuna si locuim din momentul in care sotia a inaintat divortul. Acolo unde a plecat adica la parintii ei spatiul de locuit este mic, stand trei familii (opt persoane in cca 27 mp) in trei camere care au cate 9mp din care ocupati de elemente de mobilier sunt 6-7mp, plus ca exista si un depozit de butelii(2 rastele a cate 20 butelii).Mama sotiei este operata la cap si nu poate avea grija de copil iar tatal sotiei este fara ocupatie, veniturile parintilor ei fiind foarte mici, acesta fiind nevoit sa lucreze pe unde poate neputand sa ingrijeasca copilul.
Doresc sa fac tot posibilul sa obtin spre crestere si educare copilul.
Veniturile mele sunt de 2.900.000 lei iar ale sotiei de 4.500.000 lei.
Inafara de aceste lucruri sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul fara stirea mea luand ultima data si aproape toate lucrurile ce le aveam atat in comun cat si ale mele. Am reusit prin convingere de fiecare data sa o aduc din nou in cadrul familiei.
Prima infatisare este pe data de 15 iunie2004.
Am sanse si cate??
Copilul are 4 ani.
Am depus intampinare in care cer respingerea cererii de divort. Nu am cerut copilul deocamdata deoarece am fost sfatuit sa cer in prima sedinta daca se respinge sau nu cererea ei de divort ce a fost depusa pe data de 02 iunie 2004

Doresc sa aflu ce pot face ca sa obtin copilul.

Francesca

Post by Francesca » 09 Jun 2004, 10:22

Cati ani are copilul dumneavostra este important. CEl mai bine ar fi sa va angajati un avocat, daca nu puteti sa faceti acest lucru va fi un pic mai dificil. Cand a fost introdus divortul ? V-ati prezentat la vreun termen? Ati cerut si dumneavostra incredintarea copilului? V-ati formulat vreo aparare?

Francesca

Post by Francesca » 09 Jun 2004, 12:17

avand in vedere modificarea pot sa va sfatuiesc sa cititi si celelalte raspunsuri date de noi la subiecte asemanatoare cu al dumneavostra.
Pe ce motiv asteptati sa se respinga actiunea de divort?
In legatura cu faptul ca sotia a luat lucruri din domiciliul comun si a plecat, ar trebui facuta plangere pentru furt intre rude apropiate, impacarea dintre dumneavoastra inlatura pedepsirea acesteia.
Daca singura dumneavoastra dorinta din toata afacerea este incredintarea minorului, atunci nu inteleg de ce nu ati formulat aceasta cerere. Daca spuneti ca sotia este atat de "rea" de ce nu sunteti de acord cu divortul?Credeti ca mai poate fi schimbata?
Elemente ale conditiilor in care locuieste minorul vor fi avute in vedere de autoritatea tutelara la efectuarea anchetei sociale si daca spuneti ca stati mai bine decat sotia va fi un avantaj.
Incredintarea minorului se poate cere si in situatia in care nu doriti sa divortati. Intotdeauna instanta are in vedere doar interesul minorului, nu ceea ce doresc adultii.
Personal consider ca ar trebui sa formulati cerere reconventionala, sa solicitati si dv. divortul si incredintarea minorului si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere si la cheltuielile de judecata.
Succes!

Francesca

Post by Francesca » 09 Jun 2004, 12:24

Mi-ati scris in privat :
"partea nasoala este ca am apelat asa cum am apelat si la dvs. datorita ca sursele mele financiare se rezuma numai la datorii si sunt ajutat numai de un avocat care este prietem cu o fosta colega a mea."

Daca resursele dumneavoastra financiare se rezuma numai la datorii cum credeti ca ati putea creste copilul? Sunteti sigur ca v-ati gandit de 10 ori la binele acestuia sau doriti doar o razbunare si un proces de orgolii?

Daca va ajuta un avocat si fara sa va ia bani de ce nu respectati munca si bunatatea acestuia?

Ar fi bine sa ii cereti scuze colegului nostru care va ajuta gratuit!

Post Reply