Titluri de proprietate

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
DBOANDEA

Titluri de proprietate

Post by DBOANDEA » 30 Mar 2005, 13:28

Am depus la notar documentele ce fac obiectul succesiunii dupa decesul tatalui meu printre care si niste titluri de proprietate pentru terenuri. La emiterea acestor titluri s-a strecurat o greseala prin suprimarea unei litere din numele acestuia. Noi nu putem sa le depunem la succesiune pana cand nu se face reglarea. Care este cea mai buna cale de a corecta eroarea? Cei de la juridic de la institutia emitenta cer hotarare judecatoreasca.
Va multumesc

norocel

Post by norocel » 30 Mar 2005, 13:38

Comisia judeteana, care functioneaza pe langa prefectura trebuie sa indrepte erorile materiale din propriile acte.
Daca nu o fac atunci ii dai in judecata si vor plati cheltuielile de judecata.

DBOANDEA

Post by DBOANDEA » 30 Mar 2005, 14:00

Sincer nu m-am gandit la Comisia Judeteana. Am considerat ca odata ridicate titlurile de la primarie din comuna acum cade in sarcina mea. La Cartea funciara de pe linga OCPI mi s-a precizat ca sa duc acte doveditoare care sa ateste numele solicitat de mine. Toate actele de care dispun atesta numele de BUTARIU in loc BUTARU cum apare pe titlu.
Multumesc pentru sprijin.

constable

Post by constable » 31 Mar 2005, 22:05

Eu cred ca situatia putea fi indreptata de Comisia judeteana daca titlurile nu intrau in circuitul civil.
Insa nefiind aceasta situatie cred ca numai instanta poate indrepta ceva. Si poate fi cerut acest lucru instantei si de emitent dar si de cel lezat.

elis

Post by elis » 01 Apr 2005, 08:20

Aici este vorba doar despre o eroare materiala si nu despre midificarea efectelor juridice produse de actul administrativ in alte ramuri de drept.
Cunosc pe cineva care a dat in judecata Comisia Judeteana pentru o astfel de situatie si, pana la primul termen de judecata, Comisia a corectat titlul astfel incat cel care a platit avocatul pentru introducerea actiunii nu a mai putut obtine cheltuielile de judecata.

Post Reply