revizuire/speta ciudata

Discutii privind procedura civila
Post Reply
viorex

revizuire/speta ciudata

Post by viorex » 30 Mar 2005, 10:43

Analizez un dosar foarte ciudat. X si Y sunt frati. X a convietuit cu parintii in gospodaria parinteasca in jur de 30 de ani. Cu cativa ani inainte de deces parintii vand prin contract de v-c lui Y tot terenul din curte, 1000 mp. Dupa deces X da in judecata pe Y pentru anularea contractului de V-C, actiune care esueaza in schimb prin diverse probe se stabileste ca a contribuit la contruirea casei parintesti ?! (desi era cam tanar pe atunci), si obtine un drept de superficie asupra terenului de 1000 de mp, cam mult zic eu. Dupa 4 ani clientul vrea sa dreg cumva situatia. ma gandesc sa cer restrangerea dr de superficie la suprafata casei + anexe, restul sa fie predat proprietarului de drept. De asemenea as solicita o taxa ptr folosirea terenului. Voi ce idei aveti? Revizuire?

buba

Post by buba » 30 Mar 2005, 14:36

Avand in vedere motivele pentru care se poate cere revizuirea si termenele in care poate fi ceruta revizuirea..... eu zic ca nu tine....

Poate ca ar merge o actiune prin care sa se solicite restrangerea dr. de superficie la suprafata construita, proprietatea lui x ( apropo X si y nu sunt cumva coproprietari pe cladire ??)

In proiectul noului cod civil scrie ceva ( daca bine imi aduc aminte) referitor la posibilitatea stabilirii unui pret pentru c/v dr. superficie....

Post Reply