revizuire/speta ciudata
revizuire/speta ciudata
Analizez un dosar foarte ciudat. X si Y sunt frati. X a convietuit cu parintii in gospodaria parinteasca in jur de 30 de ani. Cu cativa ani inainte de deces parintii vand prin contract de v-c lui Y tot terenul din curte, 1000 mp. Dupa deces X da in judecata pe Y pentru anularea contractului de V-C, actiune care esueaza in schimb prin diverse probe se stabileste ca a contribuit la contruirea casei parintesti ?! (desi era cam tanar pe atunci), si obtine un drept de superficie asupra terenului de 1000 de mp, cam mult zic eu. Dupa 4 ani clientul vrea sa dreg cumva situatia. ma gandesc sa cer restrangerea dr de superficie la suprafata casei + anexe, restul sa fie predat proprietarului de drept. De asemenea as solicita o taxa ptr folosirea terenului. Voi ce idei aveti? Revizuire?
Avand in vedere motivele pentru care se poate cere revizuirea si termenele in care poate fi ceruta revizuirea..... eu zic ca nu tine....
Poate ca ar merge o actiune prin care sa se solicite restrangerea dr. de superficie la suprafata construita, proprietatea lui x ( apropo X si y nu sunt cumva coproprietari pe cladire ??)
In proiectul noului cod civil scrie ceva ( daca bine imi aduc aminte) referitor la posibilitatea stabilirii unui pret pentru c/v dr. superficie....
Poate ca ar merge o actiune prin care sa se solicite restrangerea dr. de superficie la suprafata construita, proprietatea lui x ( apropo X si y nu sunt cumva coproprietari pe cladire ??)
In proiectul noului cod civil scrie ceva ( daca bine imi aduc aminte) referitor la posibilitatea stabilirii unui pret pentru c/v dr. superficie....