Pin 1994 , entitatea W obtine o Sentinta definitiva si irevocabila care dispune: anuleaza incheierea notariala nr. 1234 din anul 1967 a Notariatului de Stat prin care imobiele inscrise In Cf nr. 1 au fost trecute prin atribuire catre P
Incheierea notariala respectiva mai atribuia lui P inca alte trei imobile intabulate in CF nr. 2, CFnr.3 si CFnr. 4.
Dupa obtinerea Sentintei, prin 1994, cineva solicita la cartea funciara si obtine radierea dreptului de proprietate a lui P asupra imobilului intabulat in CF. 3 si restabilirea situatiei anterioare, adica in foaia de proprietate reapare entitatea X ( care a obtinut imobilul prin donatie in anul de gratie 1913)
In 2005 reclamanta entitatea X prin entitatea y prin entitatea Z/b] ( fara nici un fel de date de identificare) prin avocat, solicita evacuarea lui P din imobilul intabulat in CF nr.3 motivand ca i s-ar fi restabilit dreptul de proprietate ca urmare a Sentintei din 1994. Anexeaza CF nr.3
Parata formuleaza intimpinare si cerere reconventionala.
Prin intimpinare , invoca lipsa calitatii procesuale active a reclamantei entitatea x care nu este identificata prin elemente care sa conduca la ideea ca ar fi vorba despre o persoana juridica iar potrivit Sentintei din 1994 , entitatea x nici nu a fost parte in proces.
Prin actiune reconventionala, P solicita constatarea inexistentei dreptului de proprietate a reclamantei entitatea x precum si radierea inscrierii din cartea funciara a acestui drept cu motivatia ca in mod gresit instanta de carte funciara a procedat la restabilirea unei situatii anterioare si inlaturat astfel dreptul de proprietate a lui P pe baza Sentintei din 1994 care dispunea doar anularea incheierii notariala nr. 1234 din anul 1967 a Notariatului de Stat prin care imobiele inscrise In Cf nr. 1 au fost trecute prin atribuire catre P Prin urmare, in CF nr.3,nu putea fi operata radierea incheierii notariale nr.1234 din anul 1967 .
Prin raspunsul la intimpinare, avocatul reclamantei alege sediul procesual al reclamante la sediul profesional al avocatului. Sustine respingerea exceptiei aratand ca daca se invoca aceasta exceptie in mod firesc trebuie indicata si persoana (fizica sau juridica) ce poate exercita actiunea in locul nostru[/i] . Referitor la actiunea reconventionala, sustine ca aceasta cerere presupune o revendicare deci trebuie timbrata la valoarea imobilului. Totodata, in masura in care s-a formulat o actiune in revendicare, nu mai sta in picioare exceptia lipsei calitatii procesuale . Mai invoca apoi inadmisibilitatea cererii reconventionale intrucat P a sustinut ca s-a procedat gresit la punerea in executare a Sentintei din 1994( sentinta care este irevocabila) iar dreptul de proprietate asupra imobilului din CF nr. 3 nu mai poate fi pus in discutie.
Ce ziceti voi de treaba asta


