omniasig nu vreasa plateasca

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
costel75

Post by costel75 » 26 Mar 2005, 19:41

Daca ai facut reclamatie asteapta raspunsul comisiei. Studiaza normele cu atentie si fii pregatita sa-ti aperi interesul cu legea in mana. Bafta! :-x

marika

Post by marika » 27 Mar 2005, 10:15

cu tot respectul asa ceva nu se poarta in momentul asta la acest caz.Doar evaluarea avariilor.

marika

Post by marika » 27 Mar 2005, 10:20

Norocel wrote:Daca mai astepti mult nu stiu cum o sa mai administrezi probe ca banuiesc ca va trebui facuta o expertiza.

Legea imi da dreptul sa repar pe ici pe colo sa pot merge cu masina,reparatii pe care tot OMNIASIGUL mi le plateste.Asa spune legea.

marika

Post by marika » 27 Mar 2005, 10:24

costel75 wrote:Daca ai facut reclamatie asteapta raspunsul comisiei. Studiaza normele cu atentie si fii pregatita sa-ti aperi interesul cu legea in mana. Bafta! :-x
Trebuie, pentru ca stand in casa si cu masina parcata regulamentar sa fiu obligat la plata unor pagube ce mi lea provocat un iresponsabil iar un incompetent de asigurator spune ca a fost avariata dinainte....

traian2006

Post by traian2006 » 27 Mar 2005, 10:34

sebi77 wrote:Parerea mea este sa discuti cu inspectorul de daune...si eu cred ca vei gasi intelegere. Eu am colaborat si colaborez foarte bine cu Omniasig SA .. si am avut daune de te ingrozesti undeva le la 15.000 euro si au platit fara probleme...Apropo la ce surcursala ai problema?

Da am gasit intelegere cum ca masina a fost dinainte avariata si ca marinimie din partea asiguratorului imi vopseste bara fata si repara bara spate,de parbriz nimic iar eu sa fiu serios ca povestea e cusuta cu ata alba .Vezi am gasitintelegere si cu respect ma atentionat ca pot sa ma duc unde vreau eu sa-l reclam.Atat.

traian2006

Post by traian2006 » 27 Mar 2005, 10:38

sebi77 wrote:nu ... Care e explicatia legala? Trebuie sa iti invoce un articol ceva? Apropo ce fel de asigurare ai? Din cate am inteles iti faci masina pe RCA firmei ....
un prim sfat adreseaza-te CSA tel: 0212317494 desi cred ca o sa rezolvi problema pe plan local
Pe RCA-ul firmei la care lucreaza cel care ma lovit,OMNIASIG.Nu sa invocat aici absolut nimic, doar ca (am cusut cu ata alba)sipot reclama unde vreau.

marika

Post by marika » 27 Mar 2005, 14:53

traian2006 wrote:
sebi77 wrote:nu ... Care e explicatia legala? Trebuie sa iti invoce un articol ceva? Apropo ce fel de asigurare ai? Din cate am inteles iti faci masina pe RCA firmei ....
un prim sfat adreseaza-te CSA tel: 0212317494 desi cred ca o sa rezolvi problema pe plan local
Pe RCA-ul firmei (la care lucreaza cel care m-a lovit),OMNIASIG.Nu s-a invocat aici absolut nimic, doar ca (am cusut cu ata alba)si pot reclama unde vreau.]

ama

Post by ama » 27 Mar 2005, 16:47

Intr-un caz similar s-a procedat astfel:
1.Pagubitul, cu procesul verbgal si devizul preliminar al lucrarilor de reparatii a cerut societatii de asigurare (nu dau nume, ca-mi provoaca sila) sa-i achite despagubirile in vederea repararii bunului pe cheltuiala proprie (stim cat dureaza reparatiile intr-un service abilitat de firma de asigurari).
2.A urmat o corespondenta indelungata, in care firma de asigurari nu numai ca a refuzat plata valorii despagubirilor, dar a venit cu propuneri mai mult decat lipsite de bun simt si cu tot felul de jigniri aduse pagubitului. (ca vrea sa-si cumpere un bun nou pe banii asiguratorului si alte chestii).
3.Dupa vreo 6 luni de corespondente, pagubitul a notificat, prin executorul judecatoresc firma de asigurari sa-i achite despagubirile intr-un termen foarte scurt (nu mai stiu exact, cred ca 10 zile de la primirea notificarii) si a adresat, in paralel, o plangere Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
4.Firma de asigurari nu a raspuns, iar Comisia a raspuns ca nu e treaba lor, pagubitul sa dea in judecata firma de asigurari.
5.Pagubitul a chemat in judecata firma de asigurari si a cerut obligarea la plata despagubirilor evaluate prin devizul preliminar. S-a dispus si s-a efectuat expertiza judiciara si a rezultat o valoare mult mai mare decat cea din deviz . (s-a cerut cca 50 mil.lei si s-a obtinut 80 mil.lei.)
6.Instanta a admis actiunea si a obligat firma de asigurari sa plateasca despagubirile la valoarea din expertiza.
7. Bunul nu a fost reparat decat dupa efectuarea expertizei.
8.Procesul a durat 1 an si jumatate la fond, iar incasarea despagubirilor s-a facut la cca 2 ani si jumatate de la data accidentului (actiunea a fost promovata la 6 luni de la accident).

O alta varianta ar fi sa te adresezi Oficiului pentru Protectia Cumparatorului. Cineva care a avut probleme tot cu OMNIASIG asa a procedat.

buba

Post by buba » 28 Mar 2005, 08:35

Am si eu un dinte impotriva O :pig: SIG

Cu o simpla notificare te poti risca.
Este posibil ca reprezentantul O...sig sa invoce lipsa procedurii prelabile dat fiind faptul ca este un SA, asigurarile sunt fapte de comert si deci, este aplicabil 720 indice 1 C.pr.civ.... Iar instanta sa-i admita exceptia

ama

Post by ama » 28 Mar 2005, 20:56

Ai dreptate. Si mie mi-a invocat exceptia de necompetenta materiala a judecatoriei pe motiv ca actiunea e comerciala si nu civila. Instanta (Judecatoria Deva-locul accidentului) a respins exceptia si a retinut cauza spre judecare ca fiind una civila izvorand dintr-un raport delictual civil.

La acel moment discutasem cu juristii de la asirom, care mi-au spus ca e discutabila natura juridica a litigiului si ca nu exista o practica unitara.

mihai_ielciu

Post by mihai_ielciu » 29 Mar 2005, 22:31

asteapta raspunsul comisie de supraveghere.
ai facut foarte bine ca ai sesizat comisia. eu din cate am lucrat cu ei si-au facut intotdeauna treba si am avut doar experiente placute :)) , daca omul are dreptate.
ei le cer dosar celor de ominasig dupa care il verifica shi isi formeaza un punct de vedere . in principiu dureaza cam 3 saptamini cu toata corspondenta dintre ei.

in ceea ce priveste procedura de conciliere , este obligatorie.
parea mea : asteapta raspunsul de la CSA dupa care daca nu este favorabil fa o notificare la omniasig pt. proc de conciliere, iar dupa asta se poate face shi o actiune in instanta , competenta este judecatoria dupa parerea mea.

Post Reply