cedare drepturi succesorale

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
lulu

cedare drepturi succesorale

Post by lulu » 13 Mar 2014, 12:34

Buna ziua Dellutza,Edi sunt,am si eu cateva intrebari:mama vrea sa deschida succesiunea dupa tatal meu care a decedat in 2007,mostenitori suntem 3,mama,eu si fratele meu ,dar mentionez ca fratele a decedat acum 5 luni.fratele avand sotia in viata,dar si 2 copii.mama doreste ca partea ei rezultata in urma succesiunii sa mi o lase mie,Cum poate proceda in situatia in care mama doreste ca aceasta cedare in favoarea mea sa nu fie contestata de sotia fratelui meu,intr un cuvant sa ramana asa cum doreste dansa.
Cu multumiri Eduard

Marius_Baltatanu

Re: cedare drepturi succesorale

Post by Marius_Baltatanu » 06 Mar 2022, 01:47

Bună ziua!
În urma decesului bunicului meu, masa succesorală este alcătuită din o mătușă (50%), fratele meu (25%) și eu (25% ; mama noastră - cea de-a două fiica a bunicului după care facem succesiunea fiind și ea tot decedată). Întrebare: pot înstrăina sau vinde partea mea de 25% unei alte persoane diferite de cele două menționate mai sus (mătușa sau fratele) înainte ca succesiunea sa aibe loc? Sau trebuie să devin mai întâi proprietar ca mai apoi să vând cele 25% către o altă persoană?
Întreb sub aspectul de a nu mai fii nevoit să mă întorc in România. Deplasarea este foarte costisitoare iar situația mea medicală nu îmi permite.
Mulțumesc!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests