cum se anuleaza a unui antecontract de vinz-cump imobil

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
agenda

Post by agenda » 28 Aug 2007, 13:06

ghicesc ca termenul util este cam de doua saptamani-o luna. poate putin mai mult.

chiar daca ar fi in continutul promisiunii vreo cauza de nulitate ar dura ceva pana si-ar inceta efectele. totusi ideal ar fi sa citesti cu atentie ce este mentionat pe acolo. (chiar daca pare este contract "obisnuit" al agentiilor - pt ca unii consilieri ai acestora sunt foarte inventivi si au o imaginatie bogata in ceea ce priveste formularea clauzelor).

deci pararea mea este ca primul lucru pe care trebuie sa il afli este daca cumparatorul/ii este/sunt de buna credinta. daca da atunci nu ai decat sa ajungi cu el la o intelegere oarecare, sa mergi cu el la banca...sa reziliati si sa cauti un alt cumparator (daca mai este timp) etc etc etc.

din cate am inteles eu sa il obligi la un termen nu se poate, decat printr-o actiune cumva...iar interesul tau este sa poti perfecta a doua promisiune, in care sper ca datorezi despagubiri in caz contrar.

discutii ai avut deja cu cumparatorii? sau esti doar precauta?

raluk11

Post by raluk11 » 28 Aug 2007, 13:11

[quote="agenda"]
sunt doar precauta. Astept zilele acestea raspuns de la banca, dar am o sttare de stress... de innebunesc! si simt ca trece timpul si nu se concretizeaza nimic. De cautat alt cumparator, nu cred ca mai am timp. :-(
multumesc pt ajutor!

agenda

Post by agenda » 28 Aug 2007, 13:17

raluk11 wrote:
agenda wrote: sunt doar precauta. Astept zilele acestea raspuns de la banca, dar am o sttare de stress... de innebunesc! si simt ca trece timpul si nu se concretizeaza nimic. De cautat alt cumparator, nu cred ca mai am timp. :-(
multumesc pt ajutor!
este bine ca esti precauta. presupun ca astepti raspunsul de la banca pentru creditul cumparatorilor din prima promisiune. iti doresc mult succes. incearca sa explici bancii situatia si sa rezolvi mai repede. depinde si de banca.

De asemenea inteleg ca ei sunt de buna credinta. in acest caz eu iti recomand cu tarie sa semnati un act aditional la primul antecontract in care sa specificati termenul. pt siguranta ta. si incearcati norocul si cu un alt cumparator, (poate, poate), dar vezi atunci sa il poti rezilia pe primul.

bafta.

raluk11

Post by raluk11 » 28 Aug 2007, 13:47

[quote="agenda"

am inteles. Ideea era daca il pot obliga in vreun fel pe cumparator sa isi respecte obligatia de a cumpara apartamentul???

agenda

Post by agenda » 28 Aug 2007, 13:48

raluk11 wrote:[quote="agenda"

am inteles. Ideea era daca il pot obliga in vreun fel pe cumparator sa isi respecte obligatia de a cumpara apartamentul???
este posibil, prin instanta dar nu cred ca in timp util.

pimpirinela

Re: cum se anuleaza a unui antecontract de vinz-cump imobil

Post by pimpirinela » 22 Sep 2018, 08:22

Buna ziua,am o promisiune bilaterala de vanzare- cumparare a unui apartament ,termenul este pana pe 13.11.2018.
Proprietarul apartamentului este sotul meu,la achizitionarea ap. prin ICVL in1982 era casatorit,in 1983 au divortat,in 1988 sotia da o declaratie notariala ca nu a avut nici o contributie,fiind bun propriu al fostului sot,asupra caruia nu am nici o pretentie de nici o natura,acest act fiind trecut in registru de transcriptiuni.La cartea funciara este trecut sotul meu si la categoria Proprietari si acte,unde am depus ulterior aceasta declaratie +certificatul de casatorie al nostru din 1989,in cartea este stipulat asa:sotul proprietar,casatorit,regimul juridic al bunului imobil este bun propriu al titularului tabular,de la data dobandiri.Mentinez ,nu are facut partajul cu prima sotie.La precontract nu s-a mentionat ca a mai fost casatorit.
Cumparatoarea refuza sa mai cumpere apartamentul daca nu au partaj sau sa vina la vanzare fosta sotie,
Am ajuns in stadiul sa reziliem contractul,cumparatoarea considera ca se reziliaza din vina noastra si sa-i dam dublul avansului conf precontractului.
Intrebarea mea este,actele care vi le-am mentionat sunt in regula,putem vinde casa cu aceste acte? Ce putem face pt a nu ii da cumparatoarei avansul dublu?

Post Reply