Contrat de intretinere cu uzufruct viager
Contrat de intretinere cu uzufruct viager
Buna ziua! Am inaintat o problema legata de un contrat de intretinere pe forum si va rog sa imi permiteti sa va deranjez si aici cu intreaga problema. Acum 6 ani a fost incheiat un contrat de intretinere cu un batran, acesta nu avea toate actele in regula cu casa si terenul. Dupa ce am rezolvat toate problemele, am locuit 2 ani cu batranul si l-am intretinut. Intre timp a aparut o problema si a trebuit sa plecam de acolo dar am continuat sa mergem zilnic la batran si sa-l ingrijim. Vecina in cauza a vazut ca toate actele cu mostenirea sunt in regula si a incercat sa desfaca acest contract. "S-a infiltrat sub pielea batranului" si l-a convins ca familia mea nu mai este buna pentru a-l intretine,in urma acestui fapt batranul a deschis un proces civil prin care incerca sa desfaca respectivul contract. Pe parcursul acestor ani a deschis 4 procese pe care le-a pierdut, toate sentintele finale fiind aceleasi, ca noi paratii, trebuie sa platim o suma de intretinere lunar pentru ca el sa poata plati orice persoana doreste dumnealui sa-l intretina. Intre timp, batranul a incheiat un testament in care lasa tot ce are acestei femei, testament incheiat pe perioada in care contractul de intretinere era si este in vigoare. Acum dupa ce batranul a murit noi nu ne putem continua obligatiile din contract, deoarece nu suntem lasati de acea femeie si membrii ai familiei si nu stim ce sa facem. As fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta cu un sfat. Multumesc anticipat!