Reparatii parti comune - acoperis

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
rzvro

Reparatii parti comune - acoperis

Post by rzvro » 25 Nov 2015, 09:55

Buna ziua,
Am un apartament intr-un bloc de 6 proprietari (apartamente), fara asociatie de proprietari constituita. Apartamentul meu e situat la ultimul etaj (2) si este afectat de deteriorarea acoperisului, mai concret, imi ploua in casa prin mai multe locuri, de vreo doi-trei ani. Nu reusesc sa ajung la un acord cu ceilalti vecini in privinta reparatiei acoperisului. Practic, niciunul nu zice nu, dar nimeni nu are bani disponibili pentru asta si toti se fac ca ploua. Si chiar ploua. As vrea sa repar pe banii mei jumatatea de acoperis care ma afecteaza direct (sunt 2 apartamente pe etaj) dar as vrea sa fac in asa fel incat sa imi pot recupera o parte din bani de la ceilalti doi proprietari care stau pe aceeasi parte cu mine, podul fiind proprietate comuna. Plecand de la premisa ca niciunul dintre cei doi nu vrea sa semneze vreun act si cu greu ii pot prinde sa stau de vorba cu ei, care sunt pasii de urmat ca sa fiu acoperit din punct de vedere legal in momentul cand voi cere sa mi se plateasca doua treimi din costul reparatiei?
Multumesc,
Razvan Anghelescu

P4tr4tzel

Re: Reparatii parti comune - acoperis

Post by P4tr4tzel » 06 Jan 2016, 09:20

Buna ziua,

Incercati sa stabiliti o intalnire cu cei doi vecini prin postarea unui anunt cu un numar de telefon in incercarea de a stabili de comun acord o zi in care sa discutati problema si sa ajungeti la un acord comun. Parerea mea este ca ati putea inclina balanta spre accelerarea reparatiei prin incercarea de a acoperi cu un procent mai ridicat din partea dumneavoastra a cheltuielilor si nu unul egal cu al celorlalti 2 coproprietari de pod (caci vorbim despre un condominiu). Dat fiind ca sunteti prima persoana afectata de degradarea acoperisului faceti un compromis in ochii vecinilor dumneavoastra si beneficiati de niste avantaje pozitive. Este doar o consiliere/ sfat deci va rog sa il tratati ca atare.

Va multumesc.

dora

Re: Reparatii parti comune - acoperis

Post by dora » 26 Jun 2018, 12:13

pana la urma cum ati procedat? m-ar ajuta foarte mult un raspuns, fiind in aceeasi situatie.

Post Reply