intabulare

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
darria

intabulare

Post by darria » 28 Mar 2005, 12:17

SPETA
Firma x a cumparat dintr-o parcela o hala- 1500mp.Din aceeasi parcela o alta firma y a cumparat restul de hala-1000mp si 480mp. constructii ridicate langa respectiva hala dar apartinand altei parcele.Firma y a intabulat intreaga suprafata de 1480mp ca facand parte dintr-o singura parcela-cea din care a cumparat si firma x hala. Parcela are 2500mp. La cateva luni dupa intabularea facuta de firma y am mers si eu ptr. a intabula hala firmei x.Cei de la judecatorie au facut o simpla operatie de scadere: 2500mp(parcela)- 1480mp(firma y) =1020mp au ramas pentru firma x si nu 1500mp cat au cumparat ei. Greseala ? La intabulare trebuia sa se specifice ca din cei 1480mp cumparati de y doar 1000 sunt luati din parcela impartita cu x.Am mers la judecatorie am explicat unde s-a facut greseala dar mi s-a spus ca ei nu pot corecta in registru; este nevoie de prezenta celor de la firma y.Acestia, contactati telefonic de mine refuza sa se prezinte la judecatorie ptr. corectarea greselii. Ce pot face eu in urma refuzului lor?

cumintzica

Post by cumintzica » 28 Mar 2005, 13:02

Cred ca se poate promova actiune in rectificarea inscrierii, in contradictoriu cu unitatea Y.

darria

Post by darria » 28 Mar 2005, 13:36

Cumintzica wrote:Cred ca se poate promova actiune in rectificarea inscrierii, in contradictoriu cu unitatea Y.
Multumesc! Dar concret cum procedez

Post Reply