domeniul public

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
hedy

domeniul public

Post by hedy » 09 Dec 2017, 01:36

buna seara
am și eu o nelămurire!
Ce se întîmpla cu niște imobile (doar construcții) care au fost prinse în inventarul domeniului public al statului,și sunt construite pe terenul meu !Le au în administrare (doar in acte)o instituție de stat!
Acele construcții au fost făcute fără autorizație de constructie prin 1970 și trecute în inventarul domeniului.public de niste funcționari ai statului după anul 2000.
Eu dețin la acea adresa casă și întreg terenul ,imobilele la care fac referire nu au nici macar terenul de sub ele!
Eu am intabulat terenul și casa mea iar instituția respectivă a încercat să,și înscrie acele imobile în cartea mea funciara insa le,a fost respinsa cererea că nu au avut doc.
sunt părăsite din 2002 nefolosite,însă îmi ocupa 900 mp de teren pe care nu,l pot folosi!
de demolat nu,mi da voie instanța că fac parte din domeniul public prinse în HG Nr.../2006
Întrebarea este dacă acele construcții pot să facă parte din domeniul public fara teren! Cei de facut cum pot scăpa de ele că doresc sa construiesc pe tot terenul un hotel!
nu au nici superficie și nici un drept legal să treacă la ele,doar daca încheie cu mine un contract de închiriere pt.teren.Insa refuza acest lucru.
mulțumesc f.mult!

Post Reply