competenta instantei

Discutii privind procedura civila
b_42_jim

Post by b_42_jim » 25 Mar 2005, 01:25

Norocel wrote:Sa fie primit! :|

Si sa ai succes! 8)
Daca va arde sa luati banii, nu va mai riscati cu somatia de plata. Se pare ca instantele incep sa respinga din ce in ce mai mult aceste cereri, refuzand practic sa mai aplice OG 5/2001 pe temeiuri foarte stupide. Motivul: banii. De multe ori se invoca inadmisibilitatea, tocmai pentru a te obliga sa aplezi la calea dreptului comun, adica sa timbrezi la valoare.

Eu sunt patit, pe un contract de imprumut banesc mi s-a refuzat emiterea somatiei (inadmisibilitate) pe motiv ca in viziunea OG 5 prin creanta se intelege numai prestarea de servicii (sic!), ori contractul de imprumut nu prevede asa ceva. Bineinteles ca asta e un caz de Academia Catavencu si de sesizare la CSM, dar am semnale si de la alti colegi ca au patit-o, asa ca demersul ar fi inutil.

Adi S.

elis

Post by elis » 25 Mar 2005, 08:37

Cu extras de cont confirmat de debitor au am obtinut de la intrarea in vigoare a OG nr. 5/2001 si pana in prezent titluri executorii de sute de miliarde.
In perioada cand ordonanta putea fi atacata cu recurs am ajuns pana la ICCJ si nu am avut nici macar o singura data probleme.

der_graaf

Post by der_graaf » 25 Mar 2005, 12:44

Art. 11 din OG nr. 5/2001 care prevedea ca dispozitiile acestei ordonante se completeaza cu cele ale Codului de procedura civila a fost abrogat prin Legea nr. 295/2002. Conform Legii nr. 195/2004 (MO 470) art. IV "Cererile privind somatia de plata se depun la instanta competenta pentru judecarea fondului cauzei in prima instanta".

b_42_jim

Post by b_42_jim » 27 Mar 2005, 14:08

ELIS wrote:Cu extras de cont confirmat de debitor au am obtinut de la intrarea in vigoare a OG nr. 5/2001 si pana in prezent titluri executorii de sute de miliarde.
In perioada cand ordonanta putea fi atacata cu recurs am ajuns pana la ICCJ si nu am avut nici macar o singura data probleme.
Asta fiindca ai lucrat in instante comerciale care au vederi mult mai laxe in ceea ce priveste celeritatea recuperarii creantelor. La instantele civile exista principiul nescris - cat mai lung, cu atat mai bine; cat mai sucit, cu atat mai palpitant!

Adi S.

norocel

Post by norocel » 27 Mar 2005, 14:11

Recent a fost un control de la M.J si judecatorii care aveau pe rol dosare mai vechi de un an au dat nota explicativa.

Post Reply