Buna ziua. In anul 1996 tatal meu a cumparat de la o vecina un teren de 96mp. In anul 2013 aflam ca acel teren a fost vandut din nou, unui neam a acelei femei. Am vazut cand au venit si baietii de la cadastru sa faca masuratorile.
Ce avem: o chitanta de mana in care scrie toate detaliile despre vanzator, cumparator, amplasarea terenului si CNP-urile a doi martori.
Persoana care a cumparat terenul a doua oara vrea ca la primavara sa isi construiasca o casa pe acel teren.
Intrebarea mea este: CUM PUTEM RECUPERA TERENUL? ESTE POSIBIL?
Avem doar acea chitanta de mana.
Exista vre-o cale prin care se poate recupera?
Multumesc, la revedere.
Teren cumparat cu chitanta de mana vandut a 2a oara
Re: Teren cumparat cu chitanta de mana vandut a 2a oara
Situatia nu este roz daca a doua vanzare (cea dintre vanzator si rudelor vanzatorului) a avut loc in fata unui notar si exista un contract autentificat de notar in sensul vanzarii.
Chitanta dumneavoastra poate reprezenta in instanta inceput de dovada scrisa, insa in materia imobilelor (categorie din care face parte si terenul in cauza) vanzarea se face in fata notarului dat fiind natura bunului. Aceasta afirmatie ma face sa cred ca exista un procent de 10% posibilitate de a recupera bunul.
In ceea ce priveste martorii este un articol in codul civil care prevede ca tranzactiile/vanzarile ale caror obiect au o valoare mai mare de 250 de lei nu pot fi probate cu martori.
Chitanta dumneavoastra poate reprezenta in instanta inceput de dovada scrisa, insa in materia imobilelor (categorie din care face parte si terenul in cauza) vanzarea se face in fata notarului dat fiind natura bunului. Aceasta afirmatie ma face sa cred ca exista un procent de 10% posibilitate de a recupera bunul.
In ceea ce priveste martorii este un articol in codul civil care prevede ca tranzactiile/vanzarile ale caror obiect au o valoare mai mare de 250 de lei nu pot fi probate cu martori.