Contract de vanzare cu uzufruct viager

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Florin_IT

Contract de vanzare cu uzufruct viager

Post by Florin_IT » 08 Nov 2014, 22:58

Parintii mi-au vandut un apartament cu clauza de uzufruct viager. Am platit un pret rezonabil pe el (62 %), avand in vedere ca nu are absolut nici o imbunatatire. Banii i-am dat in fata notarului...care a scris in act urmatoarea fraza in contract - "pretul a fost achitat integral de catre cumparator, azi data autentificarii prezentului contract, acest act reprezentand chitanta descarcatoare de primire a pretului. Vanzatorul, declar ca am primit astazi (data autentificarii contractului ) suma de X lei reprezentand pretul integral de vanzare al apartam.....samd"
Mai mentionez ca in cadrul autentificarii contractului de vanzare au fost mentionati si 2 martori ce au fost prezenti la momentul inmanarii banilor catre vanzator...iar notarul a scris despre acestia "ca au semnat inscrisul, atestand ca vanzatoarea a primit intregul pret de vanzare si a consimtit la autentificare ". Mai poate cineva pune la indoiala ca ar putea fi o donatie mascata ? Parintii au fost sfatuiti sa procedeze astfel...deoarece mai am un frate vitreg dintr-o casatorie anterioara a mamei si de care nu mai stim nimic. E plecat in lume....Multumesc, si astept un raspuns.

Post Reply