Buna ziua ,am si eu o intrebare daca s-a facut cerere pe legea 18/91 si s-a emis un titlu de properietate de 6 ha pe toti 3 fratii,pentru restul de 60 de ha trebuia facuta din nou cerere in 2003?Nu se stia de prima data cine sunt mostenitorii de drept?
mama mea a decedat in 1996 ,iar fratlele ei a luat pe titlu de proprietate pe numele sau toate cele 60 de ha,iar beneficiile banesti le imparte cu sora lui ,iar eu cand am dorit sa fac succesiunea dupa mama acum ca nu o facusem am aflat de aceste 60 de ha si ei mi-au spus ca eu nu am dreptul desi si mama este mostenitoarea bunicului meu fiind frati de drept .As avea sanse acum in instanta sa mai rezolv ceva sau o las asa cum este situatia?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu stima,Adriana
Retrocedare teren agricol
Re: Retrocedare teren agricol
Ca sa beneficieze mama dumneavoastra si de celelalte terenuri trebuia sa formuleze cerere in acest sens. Daca nu mai era in viata era necesar sa formuleze cererea mostenitorii sai. Faptul ca s-a eliberat un titlu pentru un teren si au fost trecuti cei trei frati nu justifica eliberarea unui titlu pentru o alta suprafata cata vreme nu s-a formulat cerere expresa in acest sens. Comisia locala analizeaza cererile formulate si face propunerile de reconstituire a dreptului de proprietate insa nu dau din oficiu si altor mostenitori chiar daca i-ar cunoaste daca nu exista o cerere formulata de acestia in acest sens.
Acum daca mama dumneavoastra a cerut prin cerere reconstituirea si pentru cele 60 de ha si nu i s-au dat se schimba datele problemei, in sensul ca puteti solicita anularea titlului de proprietate eliberat pe numele celorlalti si emiterea unuia nou in care sa fie inclusa si mama dumneavoastra. Trebuie sa mergeti la primaria respectiva si sa solicitati sa vedeti dosarul depus de mama dumneavoastra ( faceti si o copie a acestuia) si verificati cu atentie daca cererea sa a fost doar pentru cele 6 ha sau si pentru cele 60 ha.
Cu alte cuvinte verificati exact pentru ce suprafete a facut mama dumneavoastra cerere, daca s-a emis titlu de proprietate, pe numele cui, cine l-a ridicat, iar daca a formulat cerere si nu a fost trecuta pe titlu puteti cere anularea asa cum v-am aratat mai sus.
Actiunile in materia fondului funciar sunt scutite de taxa de timbru.
Bafta.
Acum daca mama dumneavoastra a cerut prin cerere reconstituirea si pentru cele 60 de ha si nu i s-au dat se schimba datele problemei, in sensul ca puteti solicita anularea titlului de proprietate eliberat pe numele celorlalti si emiterea unuia nou in care sa fie inclusa si mama dumneavoastra. Trebuie sa mergeti la primaria respectiva si sa solicitati sa vedeti dosarul depus de mama dumneavoastra ( faceti si o copie a acestuia) si verificati cu atentie daca cererea sa a fost doar pentru cele 6 ha sau si pentru cele 60 ha.
Cu alte cuvinte verificati exact pentru ce suprafete a facut mama dumneavoastra cerere, daca s-a emis titlu de proprietate, pe numele cui, cine l-a ridicat, iar daca a formulat cerere si nu a fost trecuta pe titlu puteti cere anularea asa cum v-am aratat mai sus.
Actiunile in materia fondului funciar sunt scutite de taxa de timbru.
Bafta.