Cerere redeschidere proces

Discutii privind procedura civila
Post Reply
BSP

Cerere redeschidere proces

Post by BSP » 16 Dec 2013, 13:21

Buna ziua.Am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.
Este vorba de un proces de Drepturi Banesti, cu alte cuvinte an dorit sa dau in judecata un angajator, pe motivul ca nu s-au platit, sporuri de noapte si ore spuplimentare.
Dovada mea in acest proces fiind, foile de parcurs care confirmau orele lucrate si pontajele facute in care eram trecut cu 8 ore de luni pana vineri, fara sambata si duminica, mentionez ca lucram in ture de 12 ore, saptamani la rand si cu ture de noapte de 12 ore. programul de cele mai multe orei era de genul 12 cu 12. inclusiv sambata, duminica, sarbatori legale, zile libere de la stat.

am mers la un avocat, am semnat un contract de reprezentare, fara avanz, cu cota din castig.

asta-zi vad ca vad ca pe data de2.09.2013 a fost un termen, la care sa dat:
"Tip solutie: 242 c.pr.civ
Solutia pe scurt: In baza art. 242 alin. 1 pct. 2 cod proc.civ., suspendă judecata, faţă de lipsa nejustificată a părţilor. Cu recurs pe toata perioada suspendarii. Pronuntata in sedinta publica azi, 02.09.2013.
Document: Încheiere - Suspendare 02.09.2013
"

Zic.... BUN... ma apuc si sun avocatul sa vad dece nu am stiut de termen si mai mult, dece nu sa prezentat la proces. doar asteptasem 2 ani pentru acest proces.
Raspunde avocatul la telefon si ma anunta cu nonsalanta ca ce asi fi vrut... daca nu am platit nici un onorariu in avans, este normal sa nu se fi prezentata.... incep sa-i spun ca asa a fost intelegerea noastra de la bun inceput... nu platesc nimic in avans si poate sa ia ce onorariu vrea el la final, asa a fost semnata contractul.

si iatama acum cu un proces pentru care am asteptat 2 ani, defapt fara un proces .....

ce pot sa fac?
cum pot sa repun acest proce pe rol ca in acest moment este suspendat din lipsa partilor la dara cand sa judecat..
Ciudat este ca eu nu am primit nici o notificare pentru acest proces sa stiu cand se judece.

Ce masuri pot sa iau contra acestui avocat?
Ce cerere trebuie sa depun la tribunal?
in cele din urma cred ca ma voi reprezenta singur...

Cune ma poate ajuta

sfera

Re: Cerere redeschidere proces

Post by sfera » 29 Oct 2014, 19:29

Buna seara. Este necesar sa formulati o cerere de repunere pe rol, care in cazul litigiilor de munca este scutita la fel ca si litigiul de taxa judiciara de timbru. Incercati sa mergeti la arhiva instantei si cereti sa vedeti dosarul pentru a vedea cum a fost formulata cererea de chemare in judecata. Deasemenea verificati daca nu cumva in actiune avocatul a precizat ca va alegeti domiciliul la cabinetul sau pentru a va fi comunicate actele de procedura, cu alte cuvinte si citatia pentru termenul respectiv. Mai exista posibilitatea ca odata cu depunerea actiunii, daca s-a realizat inainte de 15 febr 2013, avocatul sa fi luat termen in cunostinta si din acest motiv nu ati mai fost citat. Este lipsita de etica atitudinea avocatului dumneavoastra si puteti formula o plangere la barou insa nu cred ca va avea vreo eficienta. Deci primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa formulati cererea de repunere pe rol a dosarului dupa care sa va cautati repejor un avocat serios care sa va reprezinte in dosar. Pot sa va spun insa ca la fel de bine va puteti reprezenta si dumneavoastra instantele fiind sensibile la prezenta unui justitiabil care nu are ajutor din partea unui avocat asa ca pot dispune masuri in procesul dumneavoastra si din oficiu. Nu uitati sa aduceti la cunostiinta instantei ca nu mai beneficiati de serviciile avocatului respectiv.
Bafta.

Post Reply