incalcare de proprietate
incalcare de proprietate
Am cumparat un teren cu deschidere 11,25 m la strada si latura de 90,50 m. Dupa cumparare am solicitat un topometrist care mi-a verificat cu GPS punctele de coordonate pentru eliberarea unui proces verbal de intarusare. La verificarea punctelor am desoperit ca vecinul din stanga cu latura de 90,50 are pozitionat gardul incorect astfel ca la strada este intrat aprox 1.4 m peste terenul meu iar in capatul opus este retras aprox 1,3 m fata de terenul meu cu un punct de inflexiune undeva la jumatatea laturei de 90,5 m. Teoretic ca suprafata nu-mi afecteaza suprafata cumparata de mine dar nu sunt respectate punctele de coordonate din cadastru. Vecinul nu vrea sa modifice gardul deoarece a inceput o constructie si daca ar proceda la retragerea corecta a gardului in dreptul constructiei lui nu mai respecta retragerea fata de limita de proprietate a ferestrei cu vedere directa conf. cod civil. In loc de minim 2 m are ajunge undeva la 1,3 - 1,4 m. Constructia lui este la stadiul de fundatie turnata si zidarie cu inaltimea de 1 m peste fundatie. Vecinul meu a cumparat terenul cu sase ani inaintea mea si reclama faptul ca terenul pe care l-a cumparat era ingradit dar nu are proces verbal de intarusare. Credeti ca poate exista alta solutie data de instanta decat sa-si corecteze pozitia gardului? Asta bineinteles daca expertiza topografica pe care-o voi cere in intanta imi va da dreptate.