poprire

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
chery

poprire

Post by chery » 28 Oct 2013, 11:08

Buna ziua,

Am o mare intrebare la dv,mi a fost ridicat din cont o anumita suma de bani,acea suma era pensia alimentara a fetitei mele,vreau sa precizez ca pe acel card nu imi intra decat alocatiile copiilor si pensia alimentara.
Intrebarea mea este are voie un executor sa mi puna poprire pe pensia alimentara?Cum as putea sa mi recuperez banii in cazul in care nu este legala poprirea?
Multumesc anticipat pt raspuns,

Cu stima,
cera

Silviu

Re: poprire

Post by Silviu » 28 Oct 2013, 23:14

ART. 780 din noul Cod de procedura civila
(5) Nu sunt supuse executarii silite prin poprire:
a) sumele care sunt destinate unei afectatiuni speciale prevazute de lege si asupra carora debitorul este lipsit de dreptul de dispozitie;
b) sumele reprezentand credite nerambursabile ori finantari primite de la institutii sau organizatii nationale si internationale pentru derularea unor programe ori proiecte;
c) sumele aferente platii drepturilor salariale viitoare, pe o perioada de 3 luni de la data infiintarii popririi. Atunci cand asupra aceluiasi cont sunt infiintate mai multe popriri, termenul de 3 luni in care se pot efectua plati aferente drepturilor salariale viitoare se calculeaza o singura data de la momentul infiintarii primei popriri.

Contactati executorul judecatoresc si aratati-i faptul ca sumele respective provin din alocatii de stat si pensie alimentara. In plus fata de acest aspect, puteti face contestatie la executare. Atentie insa la termenul contestatiei!

bej

Re: poprire

Post by bej » 10 Dec 2013, 21:19

Luați legatura cu unitatea bancară unde vi s-a operat poprirea. Executorul judecătoresc nu are de unde să știe ce bani rulați dvs. în conturi, și de unde provin acei bani. Prin contestația la executare nu faceți decât să mai umflați buzunarele unui avocat.

Post Reply