Inainte de toate va multumesc celor avizati (care-mi ve-ti raspunde). Locuiesc in USA. cu familia,sunt recasatorit si fosta mea sotie a decedat anul acesta in Romania . Noi am tinut legatura tot timpul deoarece avem un baiat impreuna (pe care eu l-am luat cu mine in USA). Fosta sotie a mai avut un baiat dintr-o casatorie anterioara. Inainte de a deceda ea mi-a spus sa am grije cind ea nu v-a mai fi la copii (ca dorinta ei este ca ei sa imparta egal tot). Cei 2 copii , vorbeau pe internet (nu se vazusera de cind erau mici fata in fata).Dupa ce mama lor s-a stins , am hotarit sa ma duc in Romania sa vedem ce este de facut ...Am luat bilete am ajuns acolo....si surpriza....deja fratele vitreg (la indemnurile sotiei lui in mod deosebit ) deja dadu-se declaratie de unic mostenitor... luase toti banii din banca ...toate bunurile de valoare din casa ...(aur ,electronice ,Tv...) si fuse-se in vacanta cu sotia lui.... Ceea ce m-a afectat cumplit a fost faptul ca dupa aproape 20 de ani - cind ne-am dus la poarta casei lor nici macar nu ne-au deschis usa spunindu-ne (la tel) ca de ce avem nevoie de mostenire. Am incercat sa ne intelegem frumos (dar nu am avut cu cine ), baiatul l-a rugat pe fratele lui sa-i dea niste poze cu maica-sa - iar fratele lui nu au vrut sa auda de nimic. Nu am sa inteleg niciodata ,de ce este conceptia gresita (ca daca traiesti in USA. ai de toate)- poate exista vre-un pom unde intinzi mina si culegi $...noi nu l-am gasit ...Muncim f. greu ca sa avem ce ne trebuie... Deja ma abat de la subiect ...
Dupa usa inchisa in nas ,nu am avut alta optiune decit sa angajam un avocat (am cheltuit bani pentru :avocat, succesiune , taxe et....in total I-am lasat cam $2.500).Noi de aici nu avem control asupra ce se intimpla acolo ( luam de bun cuvint ceea ce ne spune avocata)...S-a intilnit de citeva ori cu piritii care au declarat diferit de fiecare data (..ca au luat... ca nu au luat etc...) nu s-a ajuns la comun accord si acum cred ca v-a deschide process in instanta.... Problema este ca avocata ne-a mai cerut dolari pretinzind ca trebuie sa plateasca separat 2 evaluatori (evaluator la apartament si un evaluator la bunuri). Intrebarea mea este ...ce ar trebui sa fac acum pentru ca toate bunurile de valoare care le-a avut mama lor nu mai exista . Imi trebuie un raspuns urgent !
Va multumesc anticipat din suflet ,
Dany
2 Mostenitori - deschiderea succesiunii
Re: 2 Mostenitori - deschiderea succesiunii
Dany,
Evaluarile respective, daca exista un proces civil pe rol sunt justificate. Daca nu exista un proces, actiune in instanta sau cum vrei sa ii spui nu au nicio valoare.
Intrebarea este: este un proces pe rolul vreunei instante? Daca da, plateste femeia, o sa iti justifice sumele cu chitantele aferente.
Evaluarile respective, daca exista un proces civil pe rol sunt justificate. Daca nu exista un proces, actiune in instanta sau cum vrei sa ii spui nu au nicio valoare.
Intrebarea este: este un proces pe rolul vreunei instante? Daca da, plateste femeia, o sa iti justifice sumele cu chitantele aferente.