Buna ziua,
Sunt casatorita, avem un copil minor, eu sunt angajata in Romania iar sotul meu in Franta-Legiunea farnceza-este cetatean roman cu domiciliul in Franta. Niciodata nu am stiut ce salar are, acasa trimite bani cand si cat vrea. De divortata nu vrea sa divorteze, copilul creste, cheltuielile cresc iar eu ma gandesc la viitorul copilului. Pot sa inaintez la tribunalul roman o cerere pentru acordarea pensiei alimentare? Daca da, hotararea judecatoreasca este recunoscuta de Statul Francez?
Pensie alimentara
Re: Pensie alimentara
Doamna,
Inaintati divortul judecatoriei competente si la cererea de divort stabiliti un capat de cerere reprezentand pensia alimentara. Aceasta se stabileste in functie de venitul net al sotului dvs. Pentru a proba venitul net al sotului dvs. exista posibilitatea unei proceduri specifice derulata conform Legii 36/2012 prin minsterul justitiei.
Un avocat din zona in care locuiti va va putea ajuta in acest sens. Va doresc succes!
Inaintati divortul judecatoriei competente si la cererea de divort stabiliti un capat de cerere reprezentand pensia alimentara. Aceasta se stabileste in functie de venitul net al sotului dvs. Pentru a proba venitul net al sotului dvs. exista posibilitatea unei proceduri specifice derulata conform Legii 36/2012 prin minsterul justitiei.
Un avocat din zona in care locuiti va va putea ajuta in acest sens. Va doresc succes!