Buna ziua,
Am nevoie de un sfat.Am fost administratorul unei societati care nu mai functioneaza din septembrie 2012, si care ar fi trebuit sa fie in insolventa, dar nu este inca, timp in care mi-a fost deschis un proces penal cu incadrarea înşelăciunea (art. 215 C.p.).Primul termen care a fost in septembrie, mi-a fost amanat pe 12 nov. 2013 deoarece am trimis eu o intampinare de amanare pt.a-mi pregati apararea cu ajutorul unui avocat.
Deoarece resursele mele financiare sunt precare in acest moment, va intreb daca mai exista vreo posibilitate de amanare si care ar fi ?
Daca nu se mai poate amana si nici nu ma prezint la proces care vor fi repercursiunile?
Multumesc.
Consecintele neprezentarii la proces
Re: Consecintele neprezentarii la proces
Cel mai probabil vi s-a desemnat deja un aparator din oficiu. Daca nu va puteti angaja un aparator acesta va va asista pe parcursul procesului. Faptul ca a fost desemnat din oficiu nu inseamna ca este un avocat slab, nu va faceti aceasta impresie! Mergeti si discutati cu dumnealui.
Probabil daca nu va veti prezenta la termenul acesta, instanta va va cita cu mandat de aducere, adica un politist se va prezenta la dvs. acasa si va va insoti la termenul urmator in sala de judecat pentru a asigura prezenta. Daca nu procesul poate continua si fara dvs., in acest caz vor fi citati martorii din rechizitoriu si vor fi audiati.
In cazul in care nu va prezentati in fata instantei pana la citarea martorilor veti pierde posibilitatea de a va putea folosi de prevederile art. 320 ind. 1 cod procedura penala.
Mai puteti amana dosarul daca angajati un avocat cu 1 zi sau 2 inainte de termen si acesta solicita un termen pentru pregatirea apararii. Dar nu va garantez ca se va si acorda acest termen, doar ca uneori functioneaza.
In functie de ceea ce ati declarat pe urmarirea penala, daca ati recunoscut faptele, daca s-a recuperat prejudiciul (in cazul in care acesta exista), veti putea beneficia de o pedeapsa redusa.
Probabil daca nu va veti prezenta la termenul acesta, instanta va va cita cu mandat de aducere, adica un politist se va prezenta la dvs. acasa si va va insoti la termenul urmator in sala de judecat pentru a asigura prezenta. Daca nu procesul poate continua si fara dvs., in acest caz vor fi citati martorii din rechizitoriu si vor fi audiati.
In cazul in care nu va prezentati in fata instantei pana la citarea martorilor veti pierde posibilitatea de a va putea folosi de prevederile art. 320 ind. 1 cod procedura penala.
Mai puteti amana dosarul daca angajati un avocat cu 1 zi sau 2 inainte de termen si acesta solicita un termen pentru pregatirea apararii. Dar nu va garantez ca se va si acorda acest termen, doar ca uneori functioneaza.
In functie de ceea ce ati declarat pe urmarirea penala, daca ati recunoscut faptele, daca s-a recuperat prejudiciul (in cazul in care acesta exista), veti putea beneficia de o pedeapsa redusa.