ORA DE LINISTE

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
adrim

ORA DE LINISTE

Post by adrim » 04 Jun 2005, 07:28

In primul rand salut! (si scuze daca nu am postat acest mesaj in forumul care trebuia, dar nu stiu exact unde se incadreaza)

Problema mea este vecinul de la doi care isi renoveaza apartamentul de 3 saptamani. Dreptul fiecaruia sa faca ce vrea in casa lui, dar nu te apuci de bocanit in fiecare dimineata la ora 7, iar seara la 10.30 inca mai ai de facut vreo 2 gauri in beton :-x . Sambata si duminica sa nu va inchipuiti ca sunt zile libere ... omu are treaba multa si nu are timp de pierdut, asa ca la 7 dimineata incepe taraboiu in fiecare zi. Tot ce imi doresc este sa se respecte orele de liniste, in rest sa darame blocun din partea mea.

Nu va ganditi sa imi recomandati sa merg la administrator pentru ca el este cel cu renovarea 8O . Am fost frumos la el si l-am rugat crestineste sa inteleaga ca suntem oameni si trebiuie sa ne odihnim si noi ... De asemenea l-am rugat ca in calitate de administrator sa afiseze jos ORELE DE LINISTE, care bineinteles nu sunt afisate nici in ziua de azi.

Rugamintea mea este sa imi indicati un pasaj dintr-o lege in vigoare in care se specifica orele de liniste si sanctiunile pentru nerespectarea lor.
Care este procedura de urmat in acest caz? (la ce ghiseu ma adresez :?: )
Intentia mea este sa afisez eu jos la scara legea respectiva cu tot cu sanctiuni si daca e cazul sa mobilizez si pe ceilalti locatari sa facem ce e de facut. (Aroganta si nesimtirea omului sunt cele care m-au determinat sa iau aceasta decizie :( ).

Imi cer scuze pentru postul kilometric, si va multumesc anticipat.

excalibur

Post by excalibur » 04 Jun 2005, 07:41

Relatiile de buna vecinatate prespun ca fiecare sa se comporte in asa fel incat sa nu creeze situatii care sa deranjeze pe ceilalti.
In amanunt astfel de probleme se rezolva prin intelegerile dintre membrii asociatiei de locatari/proprietari.
S-ar putea sa gasesti cate ceva in Legea nr. 114/1996, dar astfel de probleme sunt mai greu de rezolvat la nivel general.
Mai poti gasi si ceva in Legea nr. 61/1990 cu tulburarea linistii publice.

adrim

Post by adrim » 04 Jun 2005, 07:59

Multumesc mult pentru raspuns.

O sa caut legile respective, sa vad exact ce spun.
Pana atunci sa inteleg ca nu se poate face nimic? Daca omu e nesimtit si nu-i pasa ... nu ma pot adresa nimanui? Sa ia si el o amenda macar daca de vorba buna nu pricepe ...

excalibur

Post by excalibur » 04 Jun 2005, 08:06

Te poti adresa administratorului si sa ceri convocarea unei adunari generale a proprietarilor/locatarilor unde sa stabiliti reguli si sanctiuni pentru cei care le incalca.
In privinta sanctiunilor va fi mai greu sa se aplice nefiind vorba despre norme juridice.
Pana la urma ce spui tu tine de bunul simt.

adrim

Post by adrim » 04 Jun 2005, 08:14

Foarte nasol ce spui tu aici :( caci bun simt nu prea e, si dupa cum am mai spus persoana cu renovarea este tocmai administratorul. O sa pun jos la scara pasajele cele mai relevante din legile pe care le-ai indicat in speranta ca se mai sensibilizeaza omu ... desi ma indoiesc.

Merci mult oricum, spor in continuare!

comisar

Post by comisar » 04 Jun 2005, 08:43

Eu zic sa-ti lasi vecinul sa termine lucrarile ca doar nu o sa stea cu moluzul in mijlocul casei si dupa ce termina el puteti incepe si dvs ca sa va razbunati pe el.
Spor la treaba

adrim

Post by adrim » 04 Jun 2005, 09:50

Acuma, nu-i nimeni absurd, omu isi repara casa, normal ca face galagie, dar l-am rugat macar in weekend sa inceapa la 8.30 nu la 7.00. Pur si simplu nu-i pasa. Sunt curios cati dintre voi ar mai rabda treaba asta dupa 3 saptamani?!

Din pacate varianta "an eye for an eye" ramane singura realizabila ... (ramane de vazut in ce forma :evil: ) Desi nu agreez deloc abordarea asta, nesimtirea omului o impune!

murik

Post by murik » 05 Jun 2005, 22:48

Legea nr. 61/1990 cu tulburarea linistii publice - Plamgere formlata la sectia de politie de care apartii. Atentir: Asta daca esti hotarat sa ti-l pui in cap. Nu de alta, dan tot el va mai fi pana una-alta Administrator... :evil:

nicuvar

Post by nicuvar » 21 Jun 2005, 19:05

Eu v-as recomanda sa ii gauriti sticla de ketchup cu burghiul. Asa se face intre vecini.
Succes.

der_graaf

Post by der_graaf » 22 Jun 2005, 13:05

adrim, ca sa-ti mai ridic putin moralul si pt ca tot am apucat sa citesc problema ta, m-am gandit sa ti-o povestesc si eu pe a mea. locuiesc in Brasov in chirie, intr-o zona destul de buna. am un vecin care de doi ani ma exasperaza cu muzica la maxim in timpul saptamanii, toata noaptea, iar la cheful sau este invitata maxim o persoana, uneori chiar numai el singur sta intreaga noaptea si asculta muzica la maxim. si nu vreau sa-ti mai spun si ce gen de muzica asculta ca si asa nu mai are nici o importanta. ne sufoca si cu manele si cu lautaresti oltenesti. pt ca am observat ca nimeni nu a luat nici o masura, azi noapte la ora 12 m-am dus chiar eu cu sotul meu la el la usa sa vedem despre cine este vorba si sa-l rugam omeneste si politicos sa dea muzica mai incet. si am inteles de ce nimeni nu s-a bagat. erau doi rromi singuri, beti morti care au si sarit sa ne ia la bataie pe scara. au venit dupa noi pana la usa apartamentului nostru care e pe acelasi palier. si de aici a inceput distractia pt ca au vazut si unde locuim. toata noaptea au ascultat muzica mai tare decat o faceau de obicei si ne-au dat cu pumnii in peretele comun. pe la 4 dim au iesit pe balcon si au inceput sa urle cat ii tineau puterile si sa "dea la rate", scuzati expresia, de la etaj, direct pe geamul vecinului aflat cu un etaj mai jos. au iesit la un moment dat si pe scari si urlau si tropaiau, nimeni nu spunea nimic. m-am gandit sa chem Politia dar ei deja aveau ciuda pe noi si asta ne-ar mai fi lipsit, ca Politia venea si pleca. apoi.......vai de noi era. mai mult decat atat, ei ne-au si spus cand am fost la usa lor ca suntem singurii din scara aia care au indraznit sa le strice cheful, ca nimeni niciodata nu le-a sunat la usa sa le spuna ceva si ca noi suntem de vina ca nu avem somn.
si cu teama si stand de veghe toata noaptea, mie si sotului meu nu ne-a ramas astazi decat sa mergem la serviciu dupa o noapte nedormita (si nu prima, nici singura si nici ultima) si sa muncim pt a putea statul sa plateasca somajul si alte asigurari sociale dragilor nostri vecini care cine stie cand vor sa mai traga asa un chef tare si cand au de gand sa se apuce sa munceasca si altfel decat in fata sticlelor cu alcool.
legea junglei din pacate este cea care-si spune cuvantul in multe cazuri la noi in Romania, tara mea de vis, tara mea de dor....

minodora

Post by minodora » 22 Jun 2005, 15:55

Greseala este a tuturor celor din bloc care nu au luat nici o atitudine si stau cu capetele ascunse in nisip.
Daca au vazut ca nu ati luat nici o atitudine pana acum, normal ca se simt invincibili.

Crtistina

Post by Crtistina » 22 Jun 2005, 16:09

ca sa convoci adunarea tuturor membrilor asociatiei de proprietari nu ai nevoie de administrator.

Dc v-ati constituit in asociatie de proprietari in blocul vostru, poti sa ii strangi pe ceilalti si sa supuneti la vot niste reguli.

Vad ca esti dornic de lectura :lol: , asa ca OG 85/2001 pvd organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, modificata prin L. 234/2002 si normele metodologice.

Mickel

Re: ORA DE LINISTE

Post by Mickel » 29 Dec 2009, 16:41

Ma scuzati ca va deranjez si eu cu problema mea dar pe tot internetul nu am gasit decat la voi pe forum probleme cu locatari. Stau cu chirie intr-un bloc cu 10 etaje si de la o vreme vecinii incep sa se cam planga ca sa nu mai folositi dusul dupa ora 23. Ma tot ameninta ba cu judecata ba cu conturbarea linistii publice sau cu asociatea de locatari. Femeia care are apartamentul a zis sa fac ce vreau. Acuma ce vreau sa va rog ce pot vecinii sa imi faca daca eu fac dus dupa ora 23. Nu sunt absurd dar ma gandesc ca din moment ce platesc pot sa fac dus care este ceva necesar in fiecare zii cand vreau sa cand pot. Va rog ajutatima sa le inchid gura pensionarilor ca nu mai pot de nervi cand incep sa ma ameninte.

Multumesc

vulpacris

Post by vulpacris » 29 Dec 2009, 22:14

Si ce fel de ajutor doriti !?

Puteti sa le spuneti ca daca ei sunt senili si au uitat ca trebuie sa se mai spele nu va pot interzice acest lucru dvs., precum si ca, ar mai urma dupa aceea si interzicerea folosirii toaletei dupa ora 23. :-D

Folositi-va de amenintarile lor si, atunci cand mai sunteti amenintat de unul dintre vecini, scoateti telefonul si chemati dvs. politia, poate ii lamuresc politistii ce inseamna cu adevarat tulburarea linistii publice.

:cafea:

Bluesky

Post by Bluesky » 25 Oct 2013, 10:34

Am si eu un “minunat” vecin cu apartamentul sub al meu. ZILNIC imi face program : dimineata la 07:20 – stiri / desene animate; la pranz – muzica (B.U.G.) / manele si filme iar seara pana pe la 23:30 – stiri / filme / desene animate.
Am discutat de 2 ori cu el , ultima oara m-a luat la misto ca “are probleme cu auzul” !! Dar in discutii aude PERFECT !!
M-am saturat de cacatul asta de bloc ca de alte alea , am zis sa nu apelez la Politie DAR pana la urma cred ca nu am ce face, deja sunt stresat in propria mea casa !! De unde dracu au aparut atatia nesimtiti nu imi dau seama .

Post Reply