contract de vanzare cumparare
contract de vanzare cumparare
buna ziua. in anul 2003 parintii mei au vandut ap. in care locuiam impreuna, mi-au cumparat o garsoniera in valoare de 320 mil.lei(vechi) iar ei si-au cumparat o casuta in apropierea orasului. Dupa aprox.4 ani am vandut garsoniera, am facut un imprumut la banca de 15000euro am cumparat un apart.(32000 euro) in care am am investit din imprumut(mobila, etc) 150 mil. lei(vechi), restul a fost diferenta intre gars. si apartament. dupa 4 ani cat au locuit in casa parintii mei au vandut, au luat un ap. cu 2 cam.(imprumutandu-se 100mil.lei(vechi). dupa 6 ani s-au hotarat sa vanda ap.(36000 euro) pentru a cumpara o casa, neajungandu-le banii vand si eu ap. sile dau 20-21000 euro suma care ramane dupa ce achit creditul la banca. Am un frate mai mare care nu a avut o garsoniera de la parintii nostri(asa cum am avut eu) dar a avut 2 masini cumparate de parinti (in anul 1995 una din masini a costat 2000$ plus 1000marci) si un avans la ap.cumparat in rate acum 20 de ani. Nu stiu , calculand rata inflatiei la pretul garsonierei 320 mil lei vechi la ora actuala , daca eu dau inapoi parintilor mai mult decat echivalentul garsonierei?! Avand in vedere ca fratele meu nu a avut gars. de la parinti(asa cum am avut eu), dar a fost ajutat in alte moduri, cum se va imparti casa pe care o vor cumpara parintii mei(la succesiune)? fiecare (eu si fratele meu) jumatate sau eu 50% plus jumatate din partea lui? mai precizez ca mama are un inceput de alzheimer, se asteapta sa mearga sa semneze contractu de v.c. intrucat nu stie ce boala are(asa ne-a recomandat medicul, sa nu-i spunem).Cum este corect si ce-i de facut? Va multumesc f. mult!!