succesiune

Post Reply
vilau cornel

succesiune

Post by vilau cornel » 08 Oct 2013, 16:50

Buna ziua.Parintii mei au decedat anul acesta in luna august respectiv septembrie.Mi-au facut un testament la avocat(pe calculator dar semnat de mana parintilor mei) numai pe numele meu,mentionez ca mai am un frate plecat din tara de multi ani.Eu am locuit cu parintii mei,am avut grija de ei pe toata perioada cat au fost bolnavi,in prezent locuiesc in acelas imobil cu familia mea.Fratele meu nu a contribuit cu nimic la intretinerea parintilor,nu a venit si nici nu a trimis vreun ajutor financiar la inmormantarea lor.In schimb dupa 2 zile de la inmormantare ma sunat sa imi ceara partea lui de mostenire.Am deschis succesiunea si am aflat ca e posibil sa aibe drept la un sfert dim mostenire.
E adevarat? In aceste conditii ce pot face? Testamentul facut la avocat imi da aceleasi drepturi ca si cel de la notar?Am citit pe alte situri ca nu ar avea valoare daca nu este scris olograf si este pe calculator.
va multumesc

Cuculis

Re: succesiune

Post by Cuculis » 09 Oct 2013, 12:53

Exista asa zisa rezerva succesorala. In cazul in care mostenirea priveste toata universalitatea dinj patrimoniu atunci acest act, fie si neutentic reprezinta exheredarea fratelui dvs. In cazul in care el nu doreste si nu intelege acest lucru, veti ajunge la judecata pentru a va doveni prin inscris sub semnatura calitatea de mostenitor pentru o cota mai mare din succesiune

Post Reply