Mostenire

Post Reply
Guest

Mostenire

Post by Guest » 08 Aug 2013, 11:21

Buna ziua! Ma numesc Rinciog Adriana si am o problema cu mostenirea din partea mamei. Situatia este putin mai complicata, asa ca o sa incerc sa o detaliez cat mai bine. Parintii mei au divortat cand eu eram mica, iar eu am fost incredintata mamei, dar am fost crescuta de bunicii din partea mamei, mama locuind in alta localitate. De la varsta de 4 ani si pana la 22 de ani au am locuit cu bunicii, acestia intentionand sa imi lase mie toate bunurile lor, dar nereusind sa intocmeasca si actele deoarece au murit pe neasteptate. Bunicii mei au murit amandoi in anul 2002, eu ocupandu-ma de tot ceea ce tine de inmormantari si celelalte ritualuri din punct de vedere material. Mentionez ca in momentul mortii bunicilor mama mea locuia in alta localitate, iar dupa moartea acestora s-a mutat in casa lor impreuna cu un individ cu care traia in concubinaj. Dupa moartea bunicilor individul respectiv a fortat-o pe mama mea sa se cadatoreasca cu el, amenintand- o cu moartea si batand-o in nenumarate randuri. Ulterior, in anul 2005 a murit si mama mea. Si de aceasta data eu am fost cea care m-am ocupat de partea materiala (si nu numai )a tot ceea ce insemna ritualurile dupa decesul unui om. In 2008 eu am facut succesiunea, iar respectivul individ nu s-a prezentat. De la decesul bunicilor din 2002 si pana on prezent individul a locuit intr-o parte a casei bunicilor si in tot acest timp nu a facut nimic pt intretinerea casei, aceasta incepand sa se deterioreze. Mentionez ca eu am renovat o parte din casa. Acum el vrea o parte din mostenire, dar mie nu mi se pare normal sa primeasca si nu ad mai vrea sa locuiasca acolo. Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti care este situatia juridica in acest caz. Va multumesc!

Post Reply