contract de vanzare cumparare
contract de vanzare cumparare
In anul 2001 socrii mei ne-au vandut un teren cu o casa batraneasca cu act de vanzare cumparare , sotul meu fiind unicul copil. Anul acesta soacra mea a murit iar pe socrul meu de 73 de ani la imbrobodit o tiganca si vrea sa se insoare cu ea. Noi gandind ca are intenti ascunse ncicidecum ca e o femeie cinstita mai ales ca este si mult mai tanara decat el nu prea suntem de acor cu aceasta legatura. Dar nu ne putem intelege cu el si zice ca anuleaza contractul de vanzare cumparare pe care l-a facut cu noi ca se insoara cu ea si ca ii trece ei toata mostenirea. E posibil acest lucru? Noi am construit acolo dupa ce ne-au vandut ei 2 case una pentru noi si una pentru ei unde locuim acum impreuna cu socrul meu fiecare in casa lui. Mentionez ca in contract este mentionat ca pretul sa achitat azi data semnarii contractului iar noi chiar le-am platit acesti bani cu banii mosteniti de mine de pe apartamentul mamei mele care decedase. Poate anula un contract de vanzare cumparare acum dupa ce soacra mea a decedat si dupa 12 ani? Si poate acea femeie daca se casatoreste cu ea sa mosteneasca bunurile noastre?
Re: contract de vanzare cumparare
Buna,
Un contract de vanzare-cumparare corect intocmit, in forma autentica, de catre persoane cu discernamant, nu poate fi anulat cu usurinta.
Cat despre "ii trece ei toata mostenirea" si daca e posibil, raspunsul este nu. Copii beneficiaza de rezerva succesorala si pot fi inlaturati de la mostenirea parintilor doar in cateva cazuri limitative si exceptionale.
Acea femeie, doar in calitate de sotie poate mosteni o cota din eventualele bunuri ramase dupa sotul ei.
In speranta ca v-am fost de folos,
geanina drian
Un contract de vanzare-cumparare corect intocmit, in forma autentica, de catre persoane cu discernamant, nu poate fi anulat cu usurinta.
Cat despre "ii trece ei toata mostenirea" si daca e posibil, raspunsul este nu. Copii beneficiaza de rezerva succesorala si pot fi inlaturati de la mostenirea parintilor doar in cateva cazuri limitative si exceptionale.
Acea femeie, doar in calitate de sotie poate mosteni o cota din eventualele bunuri ramase dupa sotul ei.
In speranta ca v-am fost de folos,
geanina drian