Buna ziua.
Am si eu o rugaminte, daca ma puteti ajuta cu un raspuns si anume: In urma cu un an am cumparat o casa undeva la tara (casa in care mergem rar poate o data pe luna si mai des vara). Cand am cumparat am crezut ca totul e in regula atata timp cat cumparam cu contract de vanzare cumparare in care e anexat cadastru pentru teren si casa, cadastru si intabulare casa din 2008, casa avand autorizatie de constructie, proiect, de la circa financiara cum ca e in regula si ca nu sunt datorii.....
Acum dupa un an primesc citatie de la judecatorie ca unul din vecin pretinde "revendicare imobiliara civila"~ 30 metri din teren, teren care spune ca a fost al dansului si ca fostul proprietar a facut gardul (inainte de cadastru - probabil tot undeva 2008) iar acum dansul isi doreste terenul iar noi sa mutam acel gard. Precizez ca acel gard a ramas asa cum a fost cand am cumparat.
Cand am cumparat nu am stiut despre asa ceva.
Gestul in sine ne dranjeaza pentru ca noi am facut totul legal, am platit si ca de bun venit ne trezim ca suntem parati intr-un dosar.
Din dosar/citatie trimisa de judecatorie, reise ca acest vecin a facut plangere anul trecut la procuratura zonala, plangere adresata catre fostul proprietar cum ca acest gard a fost facut in perioada cand acest vecin si fostul proprietar erau in relatii bune dar de undeva de prin 2011 sunt suparati si vecinul doreste sa-si revendice de la mine granita terenului ce i-a fost incalcata.
Tot din dosarului dansului reiese ca la sfarsitul anului domnul procuror i-a raspuns NUP (neiceperea urmarii penale).
Acum eu intreb de ce acest vecin m-a reclamat pe mine?
Oare raspunsul primit de la dl procuror era NUP pentru ca fostul proprietar vanduse de cateva luni sau aceasta hartie e valabila si pentru citatia - dosarul in care trebuie sa ma prezint?
Poate sa aiba castig de cauza vecinul chiar daca noi am cumparat legal cu contract de vanzare cumparare? Ce trebuie sa fac?
Va multumesc,
M
Revendicare imobiliara civil