Cerere de studiu al probelor din dosar pe timpul cercetarii

Discutii privind procedura penala
Post Reply
danield11

Cerere de studiu al probelor din dosar pe timpul cercetarii

Post by danield11 » 06 Mar 2013, 15:41

Mentionez ca intr-un dosar penal instrumentat de DIICOT mi se aduce calitatea de invinuit. Dupa perchezitia auto si domiciliara se ridica o serie de bunuri care nu au legatura cu cauza, bunuri care ulterior mi se restituie dupa lungi insistente si petitii adresate numeroaselor institutiii. mi se reproseaza acest lucru de catre procurorul de caz si ca reactie imediata dupa ce mi se returneaza lucrurile ... acestea dispune instituirea sechestrului asigurator asupra locuintei si autoturismului, autoturism care a fost indisponibilizat anterior la perchezitie si ulterior sechestrului lasat in custodia mea.
Vazand aceste masuri punitive, contest sechestrul la procurorul superior dar nu primesc raspuns desi a trecut termenul legal, si solicit procurorului de caz o cerere de studiu a probelor la dosar, invocand caracterul nepublic al urmariri penale , coroborat cu jurisprudenta CEDO , motivand necesitatea unei aparari pertinente.
Mi se raspunde cererii cu o rezolutie prin care cererea este respinsa dat fiind ca "nu exista nici un text de lege care sa oblige organul de cercetare penala sa puna la dispozitia invinuitului dosarul cauzei pentru studiere". As dori sa aflu daca acest lucru este un abuz si daca ma pot adresa la CEDO deoarece inteleg ca nu mai am alta cale de atac.
Va multumesc anticipat

Post Reply