diminuare onorariu executor

Discutii privind procedura civila
Post Reply
croc

diminuare onorariu executor

Post by croc » 13 Sep 2005, 12:06

stie cineva in ce situatii se poate obtine diminuarea de catre instanta a onorariului executorului judecatoresc?
si-a pus maxim, iar eu am platit de bunavoie si nesilit de nimeni :mrgreen:

eu tin minte ca pe la procedura civila Ciobanu parca zicea ceva despre dreptul instantei de a cenzura onorariul, (al avocatului ce-i drept, dar il asimilez), dar a trecut mult de atunci si nu mai stiu prea bine;
ma poate ajuta cineva?

de asemenea cu ceva practica, daca vi s-a intamplat sa cereti instantei asta! :) :floare:

Zgabeata_Iftode

Post by Zgabeata_Iftode » 13 Sep 2005, 15:42

Nu stiu daca vei putea sa-l asimilezi. Intr-adevar Ciobanu trata subiectul. Il gasesti si in cod in art.274 alin.3 cu referire expresa la avocati.
Fiind o situatie oarecum "exceptionala" eu o consider de stricta interpretare.
Poate mai sunt si alte pareri :?:

:floare:

kko

Post by kko » 13 Sep 2005, 17:11

Croc , suntem pe aceeasi lungime de unda... :mrgreen: :evil:
In anumite cazuri si eu am avut abiectiuni serioase. Citeste cu atentie art. 371^7, in special al.3 si 4. In cadrul dos. de ex.silita, executorul trebuie sa intocmeasca un proces verbal privind cheltuielile de executare, pe baza dovezilor prezentate de partea interesata (ceea ce inseamna factura + chitanta)Procesul verbal constituie titlu executor. In cele mai multe cazuri (eu studiind problema pe pielea clientilor creditori) executorii nu prea incheie contracte (sau daca zic ca le incheie nu le-am vazut prin dosarele executionale)Intocmesc procese verbale titluri executorii in care fac referire la onorariile executorului si cam atat. Mai mult, de regula, clientii platesc doar un avans (ceva de genul 10% din onorariu) iar in procesul verbal respectiv se trece intreaga suma (si nu doar acele dovedite cu factura+ chitanta) si, la o poprire de....x lei , ei adauga in adresa de infiintare a popririii onorarii de peste 100 mil lei (10.000 ron) din condei, fara dovezi la baza, iar banca indisponibilizeaza intreaga suma....
Pe calea contestatie la executare, zic eu, poti sa contesti si onorariile executorului(prin contestatie la procesul verbal=titlu executor) solicitand prezentarea documentelor justificative ale sumelor efectiv platite si diminuarea corespunzatoare a obligatiei debitorului de achitare a chelt. de executare doar la cele efectiv achitate de creditorul urmaritor....

croc

Post by croc » 13 Sep 2005, 17:14

:evil:

multumesc frumos :evil:

maxxim

Post by maxxim » 14 Sep 2005, 08:08

1. Ce inseamna ca ai executat de buna voie? Dupa inceperea executarii? :mrgreen:
2. Ce inseamna maxim - ai verificat acel ordin al MJ privind maximalul onorariilor?
Onorariul executorului, in principiu, trebuie sa respecte limitele maxime, sanctiunea depasirii acestor limite ar fi ca suma care depaseste limita maxima sa nu poata fi imputata debitorului.
3. Sansele de a obtine ceva sunt minimale. De fapt, nu sunt sanse! Cu multa parere de rau!

:floare: :floare: :floare: pentru domnite.

baloo

Re: Onorariu

Post by baloo » 05 Mar 2013, 15:14

maxxim wrote:1. Ce inseamna ca ai executat de buna voie? Dupa inceperea executarii? :mrgreen:
2. Ce inseamna maxim - ai verificat acel ordin al MJ privind maximalul onorariilor?
Onorariul executorului, in principiu, trebuie sa respecte limitele maxime, sanctiunea depasirii acestor limite ar fi ca suma care depaseste limita maxima sa nu poata fi imputata debitorului.
3. Sansele de a obtine ceva sunt minimale. De fapt, nu sunt sanse! Cu multa parere de rau!

Onorariu executorului judecatoresc este de maxim 10%.

baloo

Re: Onorariu

Post by baloo » 05 Mar 2013, 15:19

baloo wrote:
maxxim wrote:1. Ce inseamna ca ai executat de buna voie? Dupa inceperea executarii? :mrgreen:

Onorariu executorului judecatoresc este de maxim 10%.

Mai precis vezi aici :
Ordinul Ministerului Justitiei nr. 2561/2012 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului justitiei nr. 2.550/C/2006 privind aprobarea onorariilor minimale si maximale pentru serviciile prestate de executorii judecatoresti a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 569, din 10 august 2012 si intra in vigoare la data publicarii.

Post Reply