Conducta Apa
Conducta Apa
Buna seara! Sunt proprietara unui teren cumparat in forma legala{Notar,Intabulat si inscris in Cartea Funciara}de 1000mp latime 10,2/lungime 96,8.Acest teren este strabatut pe lungimea lui de o conducta de apa potabila ce alimenteaza un cartier.In caietul de sarcini eliberat de primarie in 2006 cind am cumparat terenul acesta apare liber de sarcini si negrevat de nici o servitute.cind am incercat sa construiesc{aceasta era destinatia terenului in PUZ-ul localitatii}am primit un certificat de urbanism de informare care ma anunta ca am aceasta conducta pe terenul meu.Am scos extras de carte funciara de la OJCPI si la capitolul sarcini scrie Liber. DE 3 ani incerc sa aflu a cui este acesata conducta insa fara rezultat.Si Primaria si Cei de la ape imi dau verbal raspunsuri evazive.Incercind sa ajung la o intelegere amiabila cu Primaria{proprietara Conductei}am aflat ca dupa nu stiu ce lege noua eu sunt proprietara doar la suprafata si daca conducta de apa este la mai mult de 80 cm in pamint,atunci eu nu mai am nici un drept,ca dreptul meu de proprietar se opreste la adincimea de 80 cm.Mi s-a propus o suma derizorie ca si chirie lunara pentru ingradirea dreptului de proprietate si o suma si mai derizorie pentru lipsa de folosinta si interzicerea de a construi.desii destinatia terenului este clara:-Curti ,constructii,anexe! Ce pot face {in afara de instanta,unde as putea sa mai astept inca 10 ani dreptatea},si unde pot gasii detalii despre legea care prevede ca de la o adincime de 80cm nu mai este proprietatea mea, asa cum a spus Dl Primar!! Astept un sfat de la Dvs ca sunt chiar la capatul puterilor!! Va multumesc anticipat si va doresc sanatate multa si tot binele din lume!!!
Re: Conducta Apa
Ar trebui sa cititi legea constructiilor, hotararile locale privind aceste aspecte.