taxa de timbru la repunerea pe rol

Discutii privind procedura civila
Post Reply
danubiu

taxa de timbru la repunerea pe rol

Post by danubiu » 29 Jul 2004, 18:24

Reclamantul timbreaza cererea de chemare in judecata. Paratul formuleaza reconventionala si timbreaza la valoarea pretentilor sale. Pentru neprezentarea partilor cauza se suspenda. Ce taxa de timbru plateste reclamantul la repunerea pe rol? 50% din taxa datorata pentru cererea initiala sau 50% din ambele cereri

alecs01

reclamantul

Post by alecs01 » 30 Jul 2004, 21:54

Reclamantul va timbra cu 50% din valoarea cererii introductive de instanta, iar nu cu 50% din totalul taxei datorate pentru cele doua cereri.
Art. 16 alin.1 din Normele metodologice pentru aplicarea Legii 146/1997 - M.Of. nr. 380/10.08.1999 : " Cererile pentru repunerea pe rol a procesului a carui judecare a fost suspendata datorita partilor se timbreaza cu 50% din taxa judiciara de timbru pentru cererea sau actiunea respectiva." Daca paratul nu va timbra cu 50% din taxa datorata pentru reconventionala, aceasta ramanand in nelucrare se va perima.

danubiu

Post by danubiu » 01 Aug 2004, 17:20

Multumesc pentru interes si raspuns. Parerea mea este ca reclamantul va timbra cu 50% din valoarea taxei datorata pentru ambele cereri. Voi reveni cu argumente.

fira

Post by fira » 05 Aug 2004, 01:17

reclamantul va timbra cu 50% din cererea introductiva de instanta cum a zis si cel dinainte.
nu mai cauta argumente ca n-o sa gasesti :)

mishu_

Re: taxa de timbru la repunerea pe rol

Post by mishu_ » 21 Jan 2013, 21:38

buna seara! am si eu o intrebare referitor la taxa de timbru pt. repunerea unui dosar pe rol, stiu ca se plateste 50% din valoarea initiala, intrebarea mea este cat a fost valoarea initiala la o contestatie pt. o amenda de circulatie sau politia comunitara? multumesc!

decalex

Re: taxa de timbru la repunerea pe rol

Post by decalex » 22 Jan 2013, 10:56

pt contestarea unei amenzi nu se paltesc taxe de timbru

Post Reply