Precontract vanzare-cumparare

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Lucianbm

Precontract vanzare-cumparare

Post by Lucianbm » 13 Jan 2013, 23:01

Buna seara. Tin sa precizez ca nu sunt sigur daca am deschis topicul in locul potrivit. Daca nu l-am deschis in rubrica corespunzatoare, rog un moderator sa-l mute in locul cuvenit.
Treaba sta in felul urmator : Doresc sa achizitionez o masina second hand, am gasit una care se incadreaza in bugetul meu dar este neinmatriculata si nici mecanic nu sunt. Am ramas de comun acord cu vanzatorul sa ne intalnim maine sa mergem la un service autorizat sa se uite acolo la ea. Vanzatorul a acceptat, dar initial mi-a sugerat sa ii dau un avans si sa tot raman cu ea pana la finalizarea actelor. Initial l-am refuzat fiindca nu stiam ce drepturi legale am dupa aceea.
Masina e programata maine ( 14 Ianuarie ) in service, si in 18 la R.A.R.
Ideea e ca, chiar daca la service imi da o.k.-ul, tot nu as face contractul de vanzare-cumparare cu el inainte de R.A.R. fiindca teoretic masina e Euro 4, dar practic poate iesi Euro 3 si atunci nu mai sunt interesat de ea, taxa auto find prea mare. In alta ordine de idei, nici dupa R.A.R. , nu as face contractul pana nu-mi arata fisa fiscala cum ca e la zi cu toate taxele si impozitele.
Dar, pana se rezolva toate astea, sincer, m-ar tenta sa fac un precontract cu el si sa folosesc masina. Asa as vedea exact daca are probleme ascunse.
Ce vreau sa va intreb : Daca fac precontractul, umblu cu masina, se strica sau la R.A.R. nu iese Euro 4, ci Euro 3, sau nu este la zi cu fisa fiscala, el , legal, este obligat prin lege sa-mi restituie avansul ? Ce drepturi legale am eu detinand acest precontract ? Daca de exemplu nu vrea sa-mi dea banii inapoi, am dreptul sa nu-i restitui masina ? Banuiesc ca nu am acest drept dar intreb si eu. Multumesc anticipat de raspunsuri si le astept cu nerabdare. O seara cat mai placuta va doresc. La revedere.

Post Reply