problema invocarii nultiatii absolute in materie funciara de catre primar si prefect. textul permite asa ceva..interpretarea pe caz concret ne omoara :) am nevoie de interpretari, articole, eventual spete care comporta discutiannulitatea absoluta invocata de autoritati " cu de-a sila" in interesul particularilor n
1 titlu de proprietate emis pe numele tuturor mostenitorilor pt suprafata X din rolul autorului.
2 titlu de prop. emis pe numele unui singur mostenitor care cuprinde si o protiune din terenul autorului. N.B. ceilalti mostenitori au fost de acord cu aceasta defalcare, nu au contestat niciodata titlul 2 si nici modalitatea de validare pt titlul 1 (fiind o procedura speciala cu termen de decadere) si in ipoteza in care mostenitorii ar fi interesati, cred ca prin astfel de actiuni se eludeaza decaderea instituita de art 53 si urm. din lege.
in titlul 2 este cuprins un teren care comporta un oarecare interes ocult din partea primariei. primarul promoveaza actiune in constatarea nulitatii absolute a acestui titlu pe considerentul ca are o suprafata provenind de la autorul comun iar reconstituirea trebuia facuta pe numele tuturor mostenitorilor..care nici macar nu sunt parte in proces sau sa fie interesati de anularea acestuia.
mi se pare destul de stupid si peste interesul particular, incalcand si stabilitatea circuitului civil, ca inca sunt admisibile asemenea cereri, promovate de autoritati si care nu vizeaza proprietatea statului, pt ca textul nu circumstantiaza daca interesul trebuie sa se limiteze la proprietatea publica sau privata a comunelor si asimileaza de-a valma si proprietatea particularilor. ceva de genul: nu a avut in rolul sau agricol si suprafata aia=neindreptatire la validare=nulitate absoluta titlu. iar primarul prin asta se prezuma ca apara normele de aplicare a lg.18/91 si vegheaza la respectarea lor si in asta ar consta interesul general si legitim
nu conteaza ca adevaratii "vatamati" nu au nimic impotriva.
funciar art III lg. 169/97 invocarea nulitatii