transformare cooperativa mestesugareasca in SA
O cooperativa mestesugareasca privatizata de pe vremea lui Ceausescu poate fi transformata in SA si care ar fi procedura ci conditiile? Multumesc
wittmann wrote:Nu se poate. Am incercat sa transform o societate agricola in SRL si nu am putut.
Eu cunosc o cooperativa mestesugareasca - o fabrica din Oradea care s-a transformat in SA. Problema e ca nu stiu cum a reusit si nu am relatii bune acolo.Oricum, mersi de ajutor
S-a adoptat o noua lege a cooperatiei si nu se mai poate.Oricum, multumesc celor care si-au dat interesul pt mine
Eu am gasit totusi o solutie de a transforma cooperativa in SA. Sunt buuuuuuuuna...
Multumesc celor care mi-au zis ca nu se poate si care m-au facut sa ma abitionez in a cauta o solutie
Multumesc celor care mi-au zis ca nu se poate si care m-au facut sa ma abitionez in a cauta o solutie
wittmann wrote:Si poate ne impartasesti si noua din "bunatatea" ta. :lol: Nu de alta, dar sa ne luminam si noi un pic...
Nu ar fi o transformare propriu-zisa. Se lichideaza cooperativa mestesugareasca si apoi se infiinteaza un nou SA. E cam complicata procedura pentru fabrica pt. care mi s-a cerut transformarea, dar, cum dupa noua lege, nu se poate transforma, am gasit o solutie legala, desi nu e de transformare propriu-zisa
Lmihai wrote:Adica sa omori biata cooperativa? Si eu care, in tot timpul in care tu ai asteptat ca cineva sa se sature de atata asteptatare si sa te roage sa ne luminezi, am cautat solutii prin care sa fie evitata procedura aceasta sangeroasa!
Dupa ce a aparut noua lege a cooperatiei, daca te uiti la art. 19, nu se poate transforma in societati comerciale. Procedura nu e chiar asa sangeroasa, daca, cooperatia nu are datorii foarte mari. Am vorbit cu un executor si pt. fabrica ce vreau eu sa o "transform", nu e greu(are datorii de 1 miliard), numai ca dureaza cam mult si nu imi convine