succesiune doar intre mama si un singur fiu
succesiune doar intre mama si un singur fiu
buna ziua am o mare nelamurire tata a decedat in urma cu 7 luni am fost cu mamam si am facut in termen de 2 luni de la deces acea declaratie de acceptare pura si simpla a succesiunii MENTIONEZ CA SUNT SINGURUL COPIL deci aceaa declaratie am facut-o doar eu si cu mama mea .impreuna eu un amaprtament si o casa unde sunt trecuti amandoi parintii pe actele de proprietate. la ora actuala mama nu vrea sa dezbata succesiunea din motive de bani .....eu as dorii si sa zic ca m-as putea imprumuta sa fac sucesiunea dar nu cred ca ea o sa se prezinte doar asa ca sa ma incurce .ce sa fac???? si a doua problema ar fi ca ea spune ca vrea sa imi lase mie casa de la tara iar ea sa ramana cu apartamentul deoarece doreste sa il doneze sau sa faca testament catre fiul meu din prima casaorie a mea este oare posibil fara vointa mea ??? poate sa o faca??? si ar mai vrea sa faca cu evaluator asa a spus ea bunurile din casa de la tara TATAT fara sa faca si cele din apartament ca ea spune ca este majoritara in buniri si poate ea sa decida !!!!! are si o masina cumparata acum 3 ani este doar pe numele ei si talon si tot care spune ca nu se poate pune la succesiune este adevarat?? poate sa faca toate aceste lucruri? astept cu nerabdare raspuns multumesc .
Re: succesiune doar intre mama si un singur fiu
Buna ziua,
In momentul de fata dvs. si mama sunteti coproprietari ai bunurilor mostenite de la tatal dvs.
Este adevarat ca mama are o cota mai mare din mostenire, bunurile supuse succesiunii fiind bunuri comune ale dansei si tatalui dvs., presupun.
Insa fara a se dezbate succesiunea mama dvs. nu va putea sa instraineze nimic din toate acele bunuri.
Ca sa poata face vreo donatie sau vreun testament este obligatoriu sa fie dezbatuta succesiunea, pana atunci doar vorbe.
De asemenea, autoturismul va face si el obiectul succesiunii.
Pasii de urmat pentru a identifica partea fiecaruia din mostenire sunt dezbaterea succesiunii (in urma careia se vor stabili cotele fiecaruia dintre dvs.) si apoi partaj succesoral la instanta de judecata (pentru a imparti efectiv bunurile mostenite, conform cotelor stabilite la biroul notarial).
Apoi mama dvs. va putea face tot ceea ce doreste cu bunurile sale, insa in cazul unui testament veti beneficia de rezerva succesorala.
Asa ca treceti la treaba.
Cu respect,
In momentul de fata dvs. si mama sunteti coproprietari ai bunurilor mostenite de la tatal dvs.
Este adevarat ca mama are o cota mai mare din mostenire, bunurile supuse succesiunii fiind bunuri comune ale dansei si tatalui dvs., presupun.
Insa fara a se dezbate succesiunea mama dvs. nu va putea sa instraineze nimic din toate acele bunuri.
Ca sa poata face vreo donatie sau vreun testament este obligatoriu sa fie dezbatuta succesiunea, pana atunci doar vorbe.
De asemenea, autoturismul va face si el obiectul succesiunii.
Pasii de urmat pentru a identifica partea fiecaruia din mostenire sunt dezbaterea succesiunii (in urma careia se vor stabili cotele fiecaruia dintre dvs.) si apoi partaj succesoral la instanta de judecata (pentru a imparti efectiv bunurile mostenite, conform cotelor stabilite la biroul notarial).
Apoi mama dvs. va putea face tot ceea ce doreste cu bunurile sale, insa in cazul unui testament veti beneficia de rezerva succesorala.
Asa ca treceti la treaba.
Cu respect,
Re: succesiune doar intre mama si un singur fiu
buna ziua si va multumesc din suflet pentru operativitatea cu care mi-ati raspuns pot sa mai indaznesc cu inca cateva lamuriri?? in casa de la tara locuiesc de 6 ani impreuna cu sotia avem si buletine pe acea adresa la vremea respectiva tata si mama si-au dat acceptul sa locuim si sa ne facem mutatie la tara iar acum mama ar avea intentia sa ne dea afara de aici invocand motivul ca este casa ei si ca pana la dezbaterea succesiunii ea este proprietata IN CE CONDITII AR POTEA FACA ASTA SI DACA ETE ADEVARAT ??? si inca o problema actele casei de la tara sunt la mine ea a fost la politie si a spus ca i-am luat actele de la casa din apartament si ma sunat un politist si ma obliga sa i le returnez CE SA FAC? am mai luat si veregheta lui tata este la mine si mi-a facut reclamatie de furt pentru ea care tot politistul ma sunat si mi-a spus sa io returnez pe motiv ca aceasta apartine mamei mele sa nu iutam ca mama la ora actuala vinde din casa diverse bunuri cum ar fi haini scumpe de bana veritabile si caciuli din nurca ,vulpe polara,bizam,vidra etc pentru a face rost de bani !!!! ea are voie sa faca aceste lucruri inainte de partaj succesoral??? iar eu nu am voie sa am de la tata macar veregeta mentionez ca nu vrea sa imi dea macar 1 poza cu tatal meu imi vina sa plang nu stiu ce sa fac sa se termine o data cu asta toata ziua sa duce la politie si face reclamatii doar sa ma tina incurcat astept daca mai puteti si mai doriti sa ma sfatuiti in ce am relatat mai sus cu actele si cu veregeta multumesc o si buna