As vrea parerea voastra in urmatoarea problema:
In momentul compararii titlurilor autorilor intr-o actiune in revendicare imobiliara, instanta spune ca titlul de proprietate invocat, o hotarare judecatoreasca ce tine locul unui act translativ de proprietate, este afectata de vicii.
Se sustine ca celalalt act de proprietate este "preferabil" pentru ca din motivarea hotararii judecatoresti invocate reies unele nereguli.
Este adevarat ca o hotarare in civil nu are efecte erga omnes si ca se aplica principiul relativitatii in raport cu tertii. Nelamurirea mea este urmatoarea: daca orice titlu de proprietate genereaza o prezumtie relativa de proprietate, atunci cat de departe poti sa mergi in criticarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, dc vrei sa demonstrezi ca nu probeaza un drept "preferabil". Teoretic, hotararea def si irevocabila da nastere unei prezumtii absolute de adevar.
Sper ca este suficient de clar, ma cam doare capul din cauza cafelei, la ora asta. :)
Hotararea judecatoreasca- titlu de proprietate
Mie mi se pare ca instanta nu a procedat legal, caci o hotarire definitiva si irevocabila creaza o prezumtie absoluta de adevar, care nu poate fi rasturnata prin nici un mijloc de proba, cu atit mai putin prin simpla apreciere a instantei. iar faptul ca motivarea hotaririi nu este in regula, nu inseamna ca solutia nu este cea legala.
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests