DOSAR DE EXECUTARE BLOCAT IN INSTANTA

Discutii privind procedura civila
Post Reply
12345

DOSAR DE EXECUTARE BLOCAT IN INSTANTA

Post by 12345 » 11 Mar 2005, 18:18

Dupa ce am adjudecat un imobil si fostul prop. a refuzat sa iasa, am deschis dosar de evacuare la BEJ.
Dupa primirea somatiei, fostul prop. a facut contestatie la executare - contestatie netimbrata- pe care instanta a nulat-o ca netimbrata - s-au scurs cele 15 zile in care se putea face recurs, deci in concluzie hot. a ramas definitiva.
La o luna fostul prop. introduce o noua actiune cu doua capete de cerere:
1. anularea formelor de adjudecare;
2. contestatie la executare
Am trimis intampinare la primul termen la care s-a si obtinut o amanare pentru ca av. fostului popr. sa poata raspunda la aceasta. In intampinare am depus entru al II-lea capat de cerere ( contestatie la executare ) exceptia de lucru judecat conform art. 166 C. pr. civ.
Cu toate astea instanta a cerut dosarul executorului jud.
Acum dosarul e blocat la judecatorie - eu nu pot continua executare.

Ce pot invoca in instanta pentru ca dosarul sa se intoarca la exec. jud. ?

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

judge

Post by judge » 14 Mar 2005, 11:43

in primul rand tb sa astepti sa se pronunte instanta...e bine cu autoritatea lucrului judecat....si ce anulare a formelor de adjudecare???? ce invoca in motive? ce actiune e? apel, recurs, contestatie la executare, revizuire? actiune principala? soliciti respingerea actiunii astfel : 1 hot judecatoreasca prin care s-a dispus adjudecarea a ramas definitiva pt ca s-a scurs termenul de recurs. apoi a mai facut o data contestatie la executare deci intervine autoritatea de lucru judecat. iar daca e revizuire , sa vezi daca se incadreaza in situatiile expres si limitativ prevazute de CPCivila. eu zic ca nu.

12345

re.

Post by 12345 » 14 Mar 2005, 11:50

Am acelasi subiect si la rubrica contestatie la executare - sub. 3exceptie de lucri judecat. Vei gasi mai multe detalii acolo si discutia mea cu norocel.
Multumesc !

balanel

Post by balanel » 14 Mar 2005, 15:07

Atata vreme cat, potrivit art.50 din Legea 188/2000, executorul judecatoresc, in indeplinirea atributiilor sale, intocmeste procese-verbale si un exemplar al proceselor - verbale ramane la executor, iar celelalte se comunica instantei de executare si celor interesati, deci instanta de executare are cate un exemplar de pe actele intocmite de executor, de ce este nevoie sa-i mai ceara acestuia dosarul de executare.

12345

re.

Post by 12345 » 14 Mar 2005, 15:10

:?: :?: :(

Gerti

Post by Gerti » 19 Mar 2005, 19:52

:-? falsa problema...speculatii avocatesti, abuz sau coniventa executorului.
poate sa depuna "ziua si contestatia ",executarea trebuie continuata (daca nu a obtinut suspendarea executarii silite ! ) Asa cum spunea si Balnel, executorul este obligat sa inainteze instantei cate un exemplar de pe toate actele de executarea efectuate --de cel dosar are nevoie instanta--nu de cel aflat la executor. ca, de regula , nu se intampla asa si nu este dosarul in duplicat la instanta, e alta mancare de peste, dar nimic nu justifica blocarea executarii. este posibil sa fie totusi suspendata executarea silita...verifica.

12345

re.

Post by 12345 » 20 Mar 2005, 21:08

Suspendare nu a intervenit sigur. Acum m-am lamurit .
Multumesc pentru raspuns, am sa-l sacai pe executor sa faca executarea.

Post Reply