Procuri succesive de vanzare apartament

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
Ileana B

Procuri succesive de vanzare apartament

Post by Ileana B » 12 Dec 2011, 22:16

Detin procura de vanzare a unui apartament cumparat in 1997. Procura de vanzare este facuta in 2001. Proprietarul apartamentului s-a casatorit in 2005. Plecand din tara, i-a facut sotiei sale o procura de adminisrare a acestui apartament. Cum cei doi soti au convenit sa se desparta, sotul i-a facut o alta procura pt a fi reprezentat in tribunal unei a treia persoane. Speific ca cea de-a treia procura este o procura speciala. In care scrie: " X imputernicesc prin prezenta pe Y ca in numele meu si pt mine sa depuna actele, sa ma reprezinte,sa actioneze si sa-mi protejeze interesele in fata instantelor judecatoresti de orice grad, in procesul de divort de sotia mea N. In indeplinirea mandatului, mandatarul meu, meu poate semna pt mine si in numele meu orice contract de asistenta juridica, putand delega avocati sa ma reprezinte, poate sa introduca in justitie sau la organele administrative locale orice actiune sau demers considera necesar,puatandu-le modifica pe parcurs,va putea propune orice probe,poate depune si ridica inscrisuri si poate sa delege orice persoana crede de cuviinta pentru acesta,va putea primi actele de procedura, inclusiv hotararile judecatoresti,va putea renunta la actiune, cat si la judecata,putand modifica actiunea cum va crede de cuviinta,vca putea declara si va putea renunta la orice cale de atac si ma va reprezenta la toate instantele care vor judeca aceasta cauza, ata in fond cat si in cai de atac ordinare sau extraordinare,va putea solicita investirea titlului cu formula executorie si il va ridica, va putea ridica sentinta si va putea face copii legalizate, va semna, cand va fi cazul, in numele meu, semnatura sa fiindu-mi opozabila. Procura de vanzare a apartamentului poate fi anulata de celelalte procuri? Cea de a treia procura poate fi folosita la partaj? Poate sotia obtine acest apartament? Mandatarul celei de a treia procuri poate sa decida in numele proprietarului cui ramane apartamentul?

Multumesc anticipat Ileana B

C_A_Coltuc

Re: Procuri succesive de vanzare apartament

Post by C_A_Coltuc » 12 Dec 2011, 22:16

Procura este actul juridic unilateral prin care mandantul îl împuterniceşte pe mandatar (procurator) să încheie anumite acte juridice. Mandatantul detaliază în înscris, în conţinutul procurii, actele pe care le poate incheia mandatarul în numele său. Procura este astfel decât o încorporare într-un înscris a voinţei de a fi reprezentat.

Procura - Legislatie si cadru legal. Procura reprezintă materializarea unui mandat. Astfel, i se aplică principiile contractului de mandat, reglementat de Codul civil (Titlul IX al Cărţii a III-a, "Despre mandat", art. 1532-1559).

Părţile contractului de mandat. Persoana împuternicită să efectueze anumite operaţiuni este numită mandatar/procurator. Persoana care il imputerniceste în acest sens pe mandatar poarta denumirea de mandant. Mandantul trebuie să fie capabil sa încheie el însuşi actul in cauza, în funcţie de natura acestuia. Mandatarul trebuie să aibă în toate cazurile capacitate deplină de exerciţiu.

Obiectul procurii. Obiectul procurii trebuie să fie determinat, posibil şi licit. El poate consta însă numai în încheierea de acte juridice, cele materiale având doar un caracter accesoriu. De asemenea, actele juridice cu caracter strict personal (intuitu personae) nu pot fi efectuate de către mandatar.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests