dreptul de proprietate

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
grigoras ileana

dreptul de proprietate

Post by grigoras ileana » 26 Oct 2011, 10:59

Impreuna cu sotul am cumparat o casa. In anul 1993 am divortat,fara sa facem partajul bunurilor.iNn anul 1996 sotul a decedat.Nu am dezbatut mostenirea .Mentionez ca in timpul casatoriei au rezultat 4 copii. Titlul de proprietate a fost eliberat pe numele meu. Am dreptul sa obtin de la primarie adeverinta ca detin locuinta avand in vedere ca acolo am locuit dintotdeauna si platesc taxe si impozite ?

aspy

Re: dreptul de proprietate

Post by aspy » 26 Oct 2011, 15:53

nu ai mentionat daca in perioada 1993 - 1996 sotul s-a recasatorit sau a mai avut alti copii.
in cazul unui raspuns negativ, dumneavoastra detineti jumatate din imobilul respectiv, in devalmasie cu copii, care detin cealalta jumatate, respectiv cate o cota de 1/8 fiecare.
faptul ca ati platit impozitele si ati locuit impreuna cu copii in acel imobil, echivaleaza cu o acceptare tacita a mostenirii de catre copii, prin intermediul dvs ca reprezentant legal.
in orice caz, chiar daca nu a fost dezbatuta mostenirea, dvs detineti o locuinta, de fapt cota de 1/2 din locuinta, ceea ce va da dreptul sa obtineti o adeverinta in acest sens.

vulpacris

Post by vulpacris » 27 Oct 2011, 09:50

Singurul act cu care puteti face dovada dreptului de proprietate este certificatul de mostenitor, conform art.1133 alin.(1) Cod civil (nou).

Primaria nu va poate emite nici un act.

Deci, trebuie sa dezbateti mostenirea dupa fostul sot, si sa fie emis un certificat de mostenitor de notarul public.

:cafea:

aspy

Post by aspy » 27 Oct 2011, 11:26

ma refeream la faptul ca are 1/2 din imobil, ca bun comun, fiind coproprietar, si nu am inclus-o ca succesoare a defunctului, fiind ex-sot. ;)
eu zic ca are dreptul. :)

Post Reply