Documentatie necesara

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
floryxsx

Documentatie necesara

Post by floryxsx » 03 Aug 2011, 13:01

Dragi colegi,

Ma poate ajuta cineva cu informatii referitoare la documentatia necesara infiintarii unui azil de batrani (si informatii cu privire la obtinerea de fonduri nerambursabile) ?

Multumesc frumos

:cafea:

Virgilcva

Re: Documentatie necesara

Post by Virgilcva » 03 Aug 2011, 19:13

Cred ca veti gasi multe idei/raspunsuri la aceasta adresa, unde s-a discutat mult acest subiect.Felicitari pentru idee :cafea:
http://megaajutor.bizoo.ro/intrebare-32 ... e-batrani/

floryxsx

Post by floryxsx » 06 Aug 2011, 10:39

Multumesc. Este un proiect foarte complex si momentan imi da dureri de cap :wall: Parerile sunt impartite cu privire la documentatia necesara, de aceea am cerut un mic ajutor.

Daca are cineva vreo idee cu privire la documentatie, astept un semn.

P.S. Mai am o intrebare: daca am o societate deja infiintata (de peste 10 ani), nu pot sa-i adaug codurile CAEN necesare ? Trebuie sa infiintez una noua ? Am fost sfatuita sa infiintez una noua, dar fara un motiv intemeiat.

Multumesc mult !

Virgilcva

Post by Virgilcva » 10 Aug 2011, 21:00

Am gasit o discutie mai veche:

Cel care a formulat prima dintre aceste întrebări încerca să afle dacă se poate beneficia de fonduri europene pentru înfiinţarea unui cămin de bătrâni.

Solicitarea a fost formulată astfel: „Doresc să fac un cămin de bătrâni privat – şase camere – 11 locuri. Casa este într-o staţiune balneară. Vă rog să-mi daţi toate informaţiile necesare acestei proceduri“.

Răspunsul a fost oferit de către Ciprian Nicolae, consultant în cadrul companiei ConsTrain. „Pentru realizarea unui astfel de cămin, vă recomandăm Programul Operaţional pentru Dezvoltare Rurală, măsura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale“, domeniul „Crearea şi dezvoltarea serviciilor de bază pentru populaţia rurală“, acţiunea „Investiţii noi în infrastructura socială şi dotarea aferentă pentru centre de îngrijire copii, bătrâni şi persoane cu nevoi speciale“.

Nicolae a precizat că o condiţie esenţială pentru îndeplinirea acestui proiect este aceea ca respectivul cămin de bătrâni săm fie realizat în mediul rural. Nu în ultimul rând, este foarte important de ştiut că finanţarea poate fi primită numai de către un consiliu local sau o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, conform legislaţiei naţionale în vigoare, sau de către o organizaţie nonguvernamentală (ONG), aşezământ cultural sau instituţie de cult, definite conform legislaţiei naţionale în vigoare. Nicolae a mai precizat că alte detalii pot fi găsite în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), paginile 194-200, care este disponibil spre consultare pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (www.mapam.ro).
[Si ar mai fi sfaturi utile si aici:
http://www.fonduri-structurale.ro/forum ... .php?t=150

floryxsx

Post by floryxsx » 20 Sep 2011, 20:56

Multumesc frumos, Virgilcva. Intr-adevar, eu ma incadrez in masura 322, insa am aflat ca societatea trebuie sa fie cu toate platile la zi (fara restante la administratia financiara) sau daca infiintezi o societate noua, trebuie sa aiba cel putin 1 an de functionare profitabil. Inca mai caut documentele care trebuie puse in dosar, intrucat este un dosar foarte stufos :cry:

Virgilcva

Post by Virgilcva » 24 Sep 2011, 17:07

Gasesc a fi o "pretentie" minima de confirmare a bonitatii/performantei managementului persoanei juridice. :?: Nu?
Inca o data va urez succes :aplauze: :floare:

Post Reply